Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2010-33

RK-24-2010-33.doc  RK-24-2010-33pr01.pdf
Číslo materiálu33
Číslo jednacíRK-24-2010-33
NázevPoskytnutí finančního daru - Bystřice nad Pernštejnem
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší poskytnutí finančního daru právnické osobě, do jejíž nově budované kanalizace bude připojen objekt ve vlastnictví kraje Vysočina.
Kraj Vysočina je vlastníkem budovy bez č.p./č.e stojící na pozemku par. č. 2865 a pozemku par. č. 2865 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 619 m2 v k.ú.a obci Bystřice nad Pernštejnem. Uvedené nemovitosti byly dány k hospodaření Vyšší odborné škole a Střední odborné škole zemědělsko-technické Bystřice na Pernštejnem a slouží jako dílny praktického vyučování. Odpadní vody z tohoto objektu jsou vypouštěny do septiku, který je v nevyhovujícím stavu. Vzhledem k tomu, že tato budova není zcela využita, je uvažováno o jejím prodeji. Kupní cena by však byla nepříznivě ovlivněna skutečností, že budova nemá zabezpečeno odvádění odpadních a dešťových vod do veřejné kanalizace.
Vlastník sousedních nemovitostí, společnost Zemědělská a dopravní technika, spol. s r.o., Nové Veselí v současné době připravuje vybudování splaškové kanalizace pro své budovy a nabídlo kraji Vysočina možnost připojení budovy do nově budované větve splaškové kanalizace. Jako podmínku pro možnost napojení však požaduje úhradu poměrné části nákladů na její vybudování. Dle předloženého návrhu by podíl nákladů na připojení činil 95 000,- Kč.
Návrh řešení OM navrhuje žádost společnosti Zemědělská a dopravní technika spol. s r.o., Nové Veselí, IČ: 47915315 vyhovět. Jako nejlepší formu poskytnutí uvedené částky se OM jeví poskytnutí finančního daru s tím, že žadatel musí podepsat čestné prohlášení, že mu nebyla poskytnuta v uplynulých 3 letech žádná podpora malého rozsahu (podpora de minimis) Připojením budovy bez č.p./č.e. stojící na pozemku par. č. 2865 v k.ú. Bystřice nad Pernštejnem na splaškovou kanalizaci dojde ke zhodnocení této budovy a její budoucí lepší prodejnosti. Navíc odpadnou nemalé náklady na vyvážení septiku. Vzhledem k tomu, že splašková kanalizace povede po pozemku ve vlastnictví výše uvedené společnosti, navrhuje OM, aby mezi krajem Vysočina a společností Zemědělská a dopravní technika spol. s r.o., Nové Veselí byla uzavřena smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na užívání části pozemku par. č. 2879/1 v k.ú. Bystřice nad Pernštejnem po uložení a provozování splaškové kanalizace. Dle názoru oddělení správy realit OM by bylo vhodné zaústit do stávající dešťové kanalizace této společnosti dešťovou kanalizaci z budovy bez č.p./č.e stojící na pozemku par. č. 2865, i zde by bylo vhodné mít tuto přípojku ošetřenu věcným břemenem.
V případě, že dojde k vybudování nových přípojek splaškové i dešťové kanalizace, bude třeba nechat vyhotovit geometrický plán na zřízení věcného břemene, který by pak sloužil pro uzavření smlouvy o zřízení věcného břemene a její následné vložení do katastru nemovitostí.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a společností Zemědělská a dopravní technika spol. s r.o., Nové Veselí smlouvu o finančním daru a smlouvu o budoucí darovací smlouvě o zřízení věcného břemene.
StanoviskaOŠMT a Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem souhlasí s uzavření smlouvy o poskytnutí finančního daru i smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene se společností Zemědělská a dopravní technika spol. s r.o., Nové Veselí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina a společností Zemědělská a dopravní technika spol. s r. o., Žďárská 287, 592 14 Nové Veselí, IČ: 47915315:
* smlouvu o poskytnutí finančního daru jako podílu na vybudování větve splaškové kanalizace v pozemku par. č. 2879/1 v k. ú. a obci Bystřice nad Pernštejnem v částce 95 000,- Kč;
* smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na užívání části pozemku par. č. 2879/1 v k. ú. a obci Bystřice nad Pernštejnem pro vybudování a provozování splaškové i dešťové kanalizace zajišťující odvádění těchto vod z budovy bez č.p./č.e. stojící na pozemku par. č. 2865 v k. ú. Bystřice nad Pernštejnem.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz