Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2010-21

RK-24-2010-21.doc  RK-24-2010-21pr01.pdf
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-24-2010-21
NázevUzavření nájemní smlouvy na část pozemku v k. ú. a obci Švábov
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o pronájem části pozemku obci Švábov.
Na odbor majetkový se obrátila obec Švábov se žádostí o uzavření nájemní smlouvy na část pozemku par. č. 1409 v k. ú. a obci Švábov o výměře 45 m2, a to na dobu pěti let, za účelem vybudování zpevněné víceúčelové plochy ze zámkové dlažby, jako stanoviště pro kontejnery na tříděný odpad a zároveň pro parkování vozidel a další aktivity obce. Součástí této stavby bude i připojení k silnici III/13423. Obec na tuto stavbu bude čerpat dotační prostředky a podmínkou pro jejich poskytnutí je uzavření nájemní smlouvy nejméně na dobu pěti let.
Návrh řešení Odbor majetkový souhlasí se stavbou zpevněné víceúčelové plochy a komunikačního napojení, které se částečně dotknou pozemku ve vlastnictví kraje par. č. 1409 v k. ú. a obci Švábov a navrhuje uzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Švábov nájemní smlouvu na užívání části pozemku par. č. 1409 v k. ú. a obci Švábov o výměře 45 m2, a to na dobu pěti let. Nájemné je navrženo dohodou ve výši 5 Kč/m2/rok. Po realizaci stavby obec na své náklady vyhotoví geometrické zaměření dotčeného pozemku a zahájí jednání o majetkoprávním vypořádání.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou zpevněné víceúčelové plochy a komunikačního připojení a rozhodnout o uzavření nájemní smlouvy na užívání požadované části pozemku.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, souhlasí se stavbou i s uzavřením nájemní smlouvy.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou zpevněné víceúčelové plochy a komunikačního připojení, kterými bude z části dotčen pozemek par. č. 1409 v k. ú. a obci Švábov;
rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Švábov nájemní smlouvu na užívání části pozemku par. č. 1409 v k. ú. a obci Švábov o výměře 45 m2, a to na dobu pěti let za vzájemně dohodnutou cenu ve výši 5 Kč/m2/rok.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 8. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz