Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2010-15

RK-24-2010-15.doc  RK-24-2010-15pr01.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-24-2010-15
NázevNávrh na zařazení nové akce Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě - Demolice objektu kotelny do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1
Zpracoval S. Fejt
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje kapitoly Nemovitý majetek.
Příspěvková organizace Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami v Novém Městě na Moravě požádala odbor majetkový k vyřešení havarijního stavu v objektu bývalé kotelny na tuhá paliva. Tento objekt vykazuje dlouhodobě statické poruchy nosných prvků střešní konstrukce, které se dařilo postupně řešit provizorními podpěrami. Současný stav vychýleních nosníků a jejich uložení si vyžádal statický posudek na možné nebezpečí zřícení.
Z výsledku provedeného statického posouzení vyplývá, že je nezbytná demolice objektu v letošním roce, aby se předešlo havárii nosných prvků konstrukcí střechy, poškození vnitřního vedení plynové přípojky, rozvodů ústředního topení či ohrožení osob a poškození uložených strojů a pomůcek pro nezbytný provoz gymnázia.
Odbor majetkový navrhuje vypsání výběrového řízení a zahájení prací tak, aby ukončení této akce bylo již před topným obdobím. Škola tím přijde o skladové prostory na sportovní pomůcky. Současně dostala výpověď z prostor ve Ski areálu z důvodu jeho rekonstrukce a přístavby.
Kraj Vysočina eviduje požadavek školy vycházející ze zpracovaného Návrhu koncepčního záměru (viz materiál RK-24-2010-15 př.1) na vybudování přístavby budovy. Přístavba by v místě po stávající kotelně zajistila chybějící prostory technického a sociálního zázemí pro sportovce, kteří na tomto gymnáziu studují. Škole chybí prostory pro uskladnění poměrně finančně nákladných tréninkových materiálů a pomůcek. Přístavba řeší zároveň i problém chybějící nářaďovny u stávající tělocvičny Pro všechny studenty je nutné zabezpečit prostorné šatny se sociálním zařízením, sprchou a místností s vybavením pro regeneraci. Pro tyto studenty je zapotřebí získat prostory pro činnost, kde by bylo monitorovací zařízení, či videoprojekce, spojené s místností trenérů, nutné pro rozbory techniky na videu. Tyto prostory by byly využívány v době mezi dopoledním tréninkem a odpoledním vyučováním a po odpoledním tréninku. Vzhledem k budoucímu nárůstu sportovců biatlonistů je nutné uvažovat o místnosti pro zabezpečení střelných zbraní- malorážek a nábojů.
Tento záměr přístavby byl projednáván na úrovni Mgr. Marie Kružíkové, radní pro oblast školství, zástupců OŠMS a OM a vedení školy. V současné době není o záměru rozhodnuto a jeho projednání a případná realizace je odvislé od koncepčních záměrů resortu školství.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zařadit akci Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě - Demolice objektu kotelny do rozpočtu kraje Vysočina, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství. Realizace této stavební akce bude kryta z kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Demolicí bude odstraněn staticky narušený objekt bývalé kotelny a současně přeloženo plynovodní vedení procházející kotelnou tak, aby bylo případně možné na pozemku po provedené demolici realizovat přístavbu školy.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k zařazení nové akce do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě - Demolice objektu kotelny do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červenec 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz