Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2010-12

RK-24-2010-12.doc  RK-24-2010-12pr01.pdf
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-24-2010-12
NázevDarování pozemku v k. ú. Velká Ves a obci Lukavec
Zpracoval V. Veselá
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o darování pozemku zastavěného místní komunikací.
Městys Lukavec požádal odbor majetkový svým dopisem ze dne 14. 6. 2010 o darování pozemku PK par. č. 1141 o výměře 762 m2 v k. ú. Velká Ves a obci Lukavec.
Pozemek je zastavěn komunikací, která propojuje místní část Velká Ves s Lukavcem. Městys Lukavec chce komunikaci opravit a využívat pro účel turistiky, lehké dopravy a cyklostezky.
Pozemek ve zjednodušené evidenci - parcela původ PK par. č. 1141 v k. ú. Velká Ves a obci Lukavec získal kraj Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb. o přechodu některých práv, věcí a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl pozemek předán k hospodaření příspěvkové organizaci kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny. Pozemek je veden Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Pelhřimov pro k. ú. Velká Ves a obec Lukavec na listu vlastnictví č. 80.
Návrh řešení OM navrhuje darovat pozemek ve zjednodušené evidenci - parcelu původ PK par. č. 1141 v k. ú. Velká Ves a obci Lukavec z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví městyse Lukavec. Pozemek není zastavěn silnicí zařazenou do silniční sítě kraje, je pro kraj nepotřebný a nevyužitelný.
Darování je v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina - čl. II., odst. 2. Pozemek bude sloužit pro veřejně prospěšné účely a nebude užíván ke komerčním účelům. Dodatkem zřizovací listiny Krajské správy a údržby silnic Vysočiny bude převáděný pozemek vyjmut z jejího hospodaření.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr darování výše uvedeného pozemku a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat uvedený pozemek do vlastnictví městyse Lukavec.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Pelhřimov souhlasí s převodem uvedeného pozemku v k. ú. Velká Ves a obci Lukavec.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s převodem výše uvedeného pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darovat pozemek ve zjednodušené evidenci - parcelu původ PK par. č. 1141 o výměře 762 m2 v k. ú. Velká Ves a obci Lukavec z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví městyse Lukavec;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek ve zjednodušené evidenci - parcelu původ PK par. č. 1141 o výměře 762 m2 v k. ú. Velká Ves a obci Lukavec z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví městyse Lukavec.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 21. září 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz