Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2010-07

RK-24-2010-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-24-2010-07
NázevCentrální evidence dotací - eDotace
Zpracoval7 Centrální evidence dotací - eDotace pro: jednání rady kraje č. 24/2010 dne 27. 7. 2010 zpracovali: M. Rojková, P. Pavlinec
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuCílem centrální evidence dotací je vedle získání jednotného a spolehlivého přehledu o všech dotačních titulech a darech kraje a jednotlivých žádostech či žadatelích, také řešení problematiky centrální evidence veřejné podpory (de minimis), mapování finančních závazků kraje s vazbou např. na cash-flow a krajský rozpočet, vazba na centrální evidenci smluv, účetní systém a další.
Centrální evidence dotací zajistí vyšší stupeň integrity dat a následné snadnější zpracování dat v datovém skladu. Za účelem implementace systému schválila rada kraje v lednu 2010 usnesením č. 0024/02/2010/RK záměr centrální evidence dotací a uložila řediteli KrÚ jmenovat pracovní tým s termínem splnění úkolu do 30. 06. 2010. Pracovní tým byl jmenován, proběhlo celkem 5 setkání týmu, ke kterému byli na vyžádání přizvání k odborným konzultacím garanti ze všech útvarů KrÚ, zápisy z jednání, prezenční listiny a výstupy jsou zveřejněny na interním portálu eDotace http://intranet.kr-vysocina.cz/edotace. Úkoly uložené v rámci jednotlivých setkání týmu byly splněny.

Vzhledem k tomu, že Krajský úřad v současné době administruje přes šedesát dotačních titulů, je nasazení centrální evidence poměrně náročný proces. Nasazení systému bude postupné, na základě činnosti týmu bylo rozhodnuto upustit od průběžných úprav systému na základě nově zjištěných skutečností a přistoupit k efektivnější metodě, kdy byl nejprve důkladně zmapován stávající stav, požadavky garantů, různé způsoby evidence, specifika a odchylky, upřesněno workflow zpracování žádosti a v neposlední řadě zohledněna právní stránka poskytování finančních prostředků.

V současné době je zpracovávána metodika pro implementovaný systém, probíhají další programátorské práce, je dokončován návrh právního postupu a sjednocení smluvních dokumentů a je připraveno připojení systému do centrální státní evidence veřejné podpory.
Návrh řešení Požadovaným výstupem činnosti týmu byl implementovaný funkční systém eDotace. Systém je funkční ve své první podobě a je již používán pro některé tituly. Jelikož se na základě provedených analýz ukazuje problematika poskytování finančních prostředků jako velice komplexní, lze očekávat určité počáteční problémy při zavádění ostré verze systému, která je prozatím ve fázi vývoje stejně jako metodika (tzv. provozní řád ) systému. Z výše uvedených důvodů žádáme o prodloužení termínu splnění úkolu pracovního týmu na 31. 10. 2010.
V souladu s Čl. 4 odst. 1 vnitřního předpisu č. 3/04 - Směrnice o pravidlech, kterými se řídí činnost pracovních týmů pro řešení úkolů přesahující působnost jednoho odboru nebo útvaru Krajského úřadu kraje Vysočina byla stanovena mimořádná odměna pracovnímu týmu, koordinátor navrhne řediteli částku pro jednotlivé členy týmu do 15 pracovních dnů ode dne prodlouženého termínu splnění pracovního úkolu - tj. do 19. 11. 2010.
StanoviskaŘeditelka Sekce ekonomiky a podpory: ..............................................
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
zprávu o činnosti pracovního týmu eDotace,
schvaluje
prodloužení termínu splnění úkolu do 31. 10. 2010.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz