Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2010-24

RK-22-2010-24.doc
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-22-2010-24
NázevNávrh rozpočtového opatření u kapitoly Zdravotnictví - dotace na provoz - pořádání vzdělávací akce
Zpracoval R. Hošek
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuŘeditel Nemocnice Jihlava, p. o., se obrátil na zřizovatele s žádostí o příspěvek na zabezpečení celostátní vědecké konference VI. Anesteziologické dny Vysočiny. Konferenci pořádá Nemocnice Jihlava, p. o., pod odbornou záštitou České společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny pravidelně každý sudý rok. Letošní ročník konference proběhne 21. - 22. 10. 2010 v Jihlavě.
Anesteziologické dny patří svým zaměřením k vyhledávaným vědeckým kongresům odborné veřejnosti a zaznamenávají přínos klinické aplikaci nových poznatků. Konference se účastní více než 400 účastníků, celkový rozpočet je 640 tis. Kč. Nemocnice Jihlava, p. o. požádala o příspěvek ve výši 80 tis. Kč na pokrytí části nákladů spojených s pořádáním této konference. Příspěvek bude využit na krytí nákladů spojených s vytvořením sborníku a předtiskovou přípravou tiskovin.
Návrh řešení Účelem příspěvku je podpora tradičních odborných setkání regionálního a celostátního významu pořádaných nemocnicemi zřizovanými krajem Vysočina. Zastupitelstvo kraje usnesením č. 0515/07/2009/ZK v rámci § 3592 - Další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví - schválilo financování vybraných osvětových akcí na celokrajské či celorepublikové úrovni, např. chirurgické dny, anesteziologické dny apod. ve výši 400 tis. Kč.
Odbor zdravotnictví navrhuje poskytnout Nemocnici Jihlava, p. o., dotaci na pořádání vzdělávací akce v požadované výši 80 tis. Kč. V příloze č. 1 je uveden rozpočet akce.
Pro informaci je v příloze č. 2 tohoto materiálu uveden přehled příspěvků na obdobné akce pořádané nemocnicemi kraje Vysočina od roku 2008.
StanoviskaEkonomický odbor k návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky. V rámci kapitoly Zdravotnictví a § 3592 - Další vzdělávání pracovníků činí aktuální stav položky 5901 - Nespecifikované rezervy 390 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* v rámci výdajové části rozpočtu kraje - kapitoly Zdravotnictví zvýšení § 3522 - Ostatní nemocnice, položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o 80 tis. Kč s určením pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci, při současném snížení § 3592 - Další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, položky 5901 - Nespecifikované rezervy o stejnou částku 80 tis. Kč;
* zvýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz u Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, o částku 80 tis. Kč s určením na krytí nákladů spojených s pořádáním konference VI. Anesteziologické dny Vysočiny.
Odpovědnost OZ, OE, ředitel Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 31. 10. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz