Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2010-08

RK-22-2010-08.doc  RK-22-2010-08pr1.pdf
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-22-2010-08
NázevUdělení plné moci městu Třebíč k zajištění kácení dřevin v k.ú. a obci Třebíč a uzavření nepojmenované smlouvy
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší udělení plné moci městu Třebíč k zajištění povolení ke kácení dřevin a uzavření nepojmenované smlouvy mezi krajem Vysočina a městem Třebíč.
Na odbor majetkový Krajského úřadu kraje Vysočina se obrátil Městský úřad v Třebíči se žádostí o zajištění udělení plné moci městu Třebíč k vyřízení povolení kácení dřevin rostoucích mimo les na pozemku par. č. 589/8 v k.ú. a obci Třebíč. Město Třebíč je investorem akce Modernizace a revitalizace veřejných prostranství a související infrastruktury v areálu SOHO Třebíč . Jedná se o areál bývalé společnosti BOPO Třebíč. Již v roce 2008 vyslovila rada kraje souhlas s touto akcí a kraj Vysočina uzavřel s městem Třebíč smlouvu zakládající právo provést stavbu týkající se akce Modernizace a revitalizace veřejných prostranství a související infrastruktury v areálu SOHO Třebíč . Dle této smlouvy má být dotčen mimo jiné pozemek par. č. 589/8 v k.ú. a obci Třebíč, na kterém rostou stromy určené k pokácení. Jedná se o 2 ks javoru mléčného s obvody kmene 137 a 145 cm a 1 ks javoru jasanolistého s obvodem kmene 87 cm. Dle sdělení městského úřadu veškeré náklady související s pokácením, popř. s náhradní výsadbou půjdou za městem Třebíč.
Pozemek par. č. 589/8 v k.ú. a obci Třebíč vede Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Třebíč na LV 7548 pro k.ú. a obec Třebíč.
Návrh řešení OM navrhuje městu Třebíč, zastoupenému starostou města Ing. Ivo Uhrem, udělit plnou moc k podání žádosti o pokácení 3 ks dřevin rostoucích mimo les. Současně navrhuje uzavřít s městem Třebíč nepojmenovanou smlouvu, kde se město zaváže, že veškeré náklady související s pokácením, popř. i povinnosti vyplývající z rozhodnutí o pokácení dřevin půjdou za městem Třebíč.
Usnesení předpokládá rozhodnout udělit plnou moc městu Třebíč k podání žádosti o pokácení 3 ks dřevin rostoucích mimo les na pozemku par. č. 589/8 v k.ú. a obci Třebíč a uzavřít mezi krajem Vysočina a městem Třebíč nepojmenovanou smlouvu, v níž se město zaváže k úhradě všech nákladů s pokácením souvisejících, popř. splnění všech povinností s tím souvisejících.
StanoviskaHotelová škola Třebíč, která hospodaření s pozemkem par. č. 589/8 v k.ú. a obci Třebíč vydala již v roce 2008 souhlas s realizací stavby Modernizace a revitalizace veřejných prostranství a související infrastruktury v areálu SOHO Třebíč .
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* udělit plnou moc městu Třebíč, zastoupenému starostou Ing. Ivo Uhrem k podání žádosti o pokácení 3 ks dřevin rostoucích mimo les na pozemku par. č. 589/8 v k.ú. a obci Třebíč v rámci realizace akce Modernizace a revitalizace veřejných prostranství a související infrastruktury v areálu SOHO Třebíč ;
* uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi krajem Vysočina, vlastníkem pozemku par. č. 589/8 v k. ú. a obci Třebíč a městem Třebíč, v níž se město Třebíč zaváže uhradit veškeré náklady související s pokácením 3 ks dřevin na uvedeném pozemku, popř. zabezpečit veškeré povinnosti vyplývající z rozhodnutí o povolení pokácení dřevin.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 8. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz