Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2010-76

RK-21-2010-76.doc  RK-21-2010-76pr1.doc
Číslo materiálu76
Číslo jednacíRK-21-2010-76
NázevPřijetí nadačního příspěvku z Nadace pojišťovny Generali - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Zemědělství
Zpracoval P. Bureš
Předkládá J. Matějek
Počet příloh
Popis problémuNa společném jednání zástupců Koordinační myslivecké rady kraje Vysočina a zástupců kraje Vysočina dne 7. 1. 2010 byl učiněn závěr věnovat zvýšenou pozornost pachovým ohradníkům jako jednomu z nejefektivnějších prostředků snižování počtu střetu vozidel se zvěří. Jejich realizací lze přispět ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Na následném odborném semináři dne 16. 4. 2010 byl potvrzen zájem uživatelů honiteb o realizaci tohoto opatření v nejkritičtějších úsecích frekventovaných silnic. Ve spolupráci s nimi je možné tato opatření zkušebně realizovat. Z jednání se zástupci pojišťoven vyplynula možnost poskytnutí nadačního příspěvku z Nadace pojišťovny Generali na realizaci výše uvedených opatření ve výši 100 tis. Kč. Jednou z podmínek poskytnutí nadačního příspěvku je spolufinancování ze strany příjemce, tj. kraje Vysočina.
Návrh řešení Krajský úřad smluvně zajistí realizaci pachových ohradníků v rozsahu min. 10 km délky silnic na území každého z okresů kraje Vysočina. K finančnímu krytí bude použit výše uvedený nadační příspěvek ve výši 100 tis. Kč a další finanční prostředky z rozpočtu kraje Vysočina ve výši 20 tis. Kč, a to na nákup aplikačních pistolí, pěny a koncentrátu. Ostatní náklady vzniklé při realizaci pachových ohradníků nebudou předmětem úhrady.
Odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství navrhuje přijmout předmětný nadační příspěvek na základě návrhu smlouvy o poskytnutí nadačního příspěvku z Nadace pojišťovny Generali, která je přílohou č. 1.
K rozpočtovému zabezpečení finančního krytí smlouvy na zabezpečení realizovaných opatření - pachové ohradníky - navrhuje odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství schválit rozpočtové opatření s navýšením prostředků na kapitole Zemědělství.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovaným rozpočtovým opatřením. Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 21. 6. 2010 je 5 252 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
přijmout nadační příspěvek z Nadace pojišťovny Generali, IČ 290 18 951 na realizaci pachových ohradníků ve výši 100 tis. Kč dle přiloženého návrhu smlouvy.

schvaluje
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení příjmů (§ 3741 Ochrana druhů a stanovišť) a výdajů (kapitola Zemědělství, § 3741 Ochrana druhů a stanovišť) o nadační příspěvek z Nadace pojišťovny Generali ve výši 100 000 Kč;
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Zemědělství, § 3741 Ochrana druhů a stanovišť o částku 20 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 20 tis. Kč.
Odpovědnost odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství, odbor ekonomický
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz