Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2010-62

RK-21-2010-62.doc
Číslo materiálu62
Číslo jednacíRK-21-2010-62
NázevVědeckotechnologický park Jihlava 2
Zpracoval I. Fryšová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o materiál, ve kterém je popsán návrh zastavení přípravy projektu Vědeckotechnologický park Jihlava 2 (dále jen VTP2 ).

Usnesením č. 0825/19/2009/RK Rada kraje Vysočina uložila Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina předložit CzechInvestu registrační žádost k projektu Vědeckotechnologický park Jihlava 2 (Rada kraje ukládá Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina ukončit přípravu projektu Vědeckotechnologický park Jihlava a předložit k CzechInvestu registrační žádost k projektu Vědeckotechnologický park Jihlava 2; doporučuje zastupitelstvu kraje: uložit Radě kraje Vysočina zajistit jednání o vypořádání majetkových vztahů se Statutárním městem Jihlava k budově bývalé urologie staré nemocnice s ohledem na to, že nebude zahájena výstavba Vědeckotechnologického parku Jihlava v objektu bez č .p./č. e. v Jihlavě, na pozemku p. č. 3010; vzít na vědomí postup prací při přípravě projektu Vědeckotechnologický park Jihlava 2).
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje Radě kraje Vysočina zastavit přípravu projektu VTP2, neboť nedošlo ke změně nastavení Operačního programu Podnikání a inovace, programu Prosperita v režimu nezakládající veřejnou podporu a nastavení výzvy lze pro kraj považovat za současné ekonomické situace za nevýhodné, především povinnost pro příjemce dotace předat přijatou dotaci konečnému uživateli v době udržitelnosti projektu (10 let) v režimu de minimis.
ORR bude i nadále sledovat vývoj situace v operačních programech určených pro projekty zaměřené na inovace a transfer technologií.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina ukončit přípravu projektu Vědeckotechnologický park Jihlava 2.
Odpovědnost ORR
Termín 30. 7. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz