Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2010-27

RK-21-2010-27.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-21-2010-27
NázevZařazení nové akce ÚSP Těchobuz - přípojka na obecní kanalizaci a vodovod do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem objektu ÚSP Těchobuz. ÚSP Těchobuz likviduje splaškové vody prostřednictvím vlastní čistírny odpadních vod. ČOV není již ve nevyhovujícím stavu a je stále více poruchová. V letošním roce buduje obec Těchobuz nové rozvody vlastní kanalizace včetně výstavby čističky odpadních vod a vodovodu. Bylo by vhodné napojit ústav sociální péče na tyto obecní rozvody. Akce by zahrnovala připojení ÚSP na obecní kanalizaci a odstranění stavby stávající ČOV ÚSP. Do stejného výkopu by byla uložena i nová vodovodní přípojka na obecní vodovod s tím, že by se objekt ÚSP zatím nenapojil, přípojka byla zakončena vodoměrnou soustavou a byla by tím vytvořena záloha pro případnou změnu zdroje. ÚSP má vlastní zdroje vody ze studen a úpravnu vody zrekonstruované OM v letech 2004 a 2007. Zdroj je vyhovující.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje napojit ÚSP na novou obecní kanalizaci a ČOV a položit novou přípojku vody. OM navrhuje provést tyto práce ještě před začátkem zimního období. Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zařadit novou akci ÚSP Těchobuz - přípojka na obecní kanalizaci a vodovod do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích. OM navrhuje krýt finančně nově zařazenou akci změnou rozpisu rozpočtu v rámci úspor u akcí uvedených v příloze M7.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci ÚSP Těchobuz - přípojka na obecní kanalizaci a vodovod do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích.
Odpovědnost odbor majetkový, ekonomický odbor
Termín 30. 6. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz