Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2010-24

RK-21-2010-24.doc
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-21-2010-24
NázevNávrh na zařazení nové akce ÚSP Věž - Oprava oken provozních prostor průčelí do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M 7
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek.
V rámci rekonstrukce státní silnice č. 34 na trase Havlíčkův Brod - Humpolec bylo Ředitelstvím silníc a dálnic ČR, správa Jihlava /dále ŘSD/ kraji Vysočina sděleno, že součástí nákladů na tyto práce bude i výměna oken obytných objektů podél komunikace v obci Věž včetně průčelí hlavní budovy zámku přilehlé ke komunikaci. Budova zámku je ve vlastnictví kraje a sídlí v ní Ústav sociální péče pro dospělé Věž, příspěvková organizace. ŘSD byly vytipovány a určeny k výměně pouze okna od obytných místností, okna od ústavní jídelny a okna od sociálního zařízení, a to v počtu 22 ks Ostatní okna od provozních a pomocných prostor do průčelí ústavu z finančních prostředků ŘSD hrazena být nemohou. Po projednání věci s náměstkem hejtmana Ing. Liborem Jouklem bylo předběžně dohodnuto, že v rámci jednotnosti již stavebně upravené budovy ústavu by bylo vhodné, aby zbývajících 9 ks oken v průčelí bylo vyměněno taktéž, a to za finanční prostředky vlastníka objektu - kraje Vysočina. Podrobný technický popis jak a z čeho budou okna vyrobena byl stanoven na celou budovu na základě odborného stanoviska Národního památkového ústavu Telč prostřednictvím závazného stanoviska orgánu státní památkové péče Městského úřadu Havlíčkův Brod.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zařadit akci ÚSP Věž - Oprava oken provozních prostor průčelí do rozpočtu kraje Vysočina, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích. Realizace této stavební akce bude kryta z kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k zařazení nové akce do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci ÚSP Věž - Oprava oken provozních prostor průčelí do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 30. června 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz