Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2010-16

RK-21-2010-16.doc  RK-21-2010-16pr1.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-21-2010-16
NázevInformace o dlouhodobých výpůjčkách exponátů pro Hrad Kámen, příspěvkovou organizaci
Zpracoval J. Komínová
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuRadě kraje je předkládána informace o dlouhodobých výpůjčkách exponátů pro Hrad Kámen, příspěvkovou organizaci.
Hrad Kámen, příspěvková organizace, je zřízen za účelem zabezpečit zachování, ochranu a vhodné společenské uplatnění kulturní památky v souladu se společenskými potřebami ve smyslu zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, ve znění pozdějších předpisů. Z důvodu omezeného množství mobiliáře, interiérového vybavení a vlastních sbírkových předmětů, bylo nezbytné zvýšit atraktivitu expozice formou výpůjček tak, aby se hrad stal vyhledávaným turistickým cílem. Přehled institucí a soukromých vlastníků sbírkových předmětů a dalších exponátů, které jsou bezúplatně dlouhodobě zapůjčeny Hradu Kámen, příspěvkové organizaci, je uveden v materiálu RK-21-2010-16, př. 1. V souvislosti se schváleným rozhodnutím zastupitelstva kraje o sloučení Hradu Kámen, příspěvkové organizace s Muzeem Vysočiny Pelhřimov, příspěvkovou organizací a po projednání rámcových expozičních záměrů s oběma řediteli příspěvkových organizací předkládá odbor kultury a památkové péče radě kraje informaci o dlouhodobých výpůjčkách exponátů, které zůstanou i nadále instalované ve stálých expozicích hradu.
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče navrhuje Radě kraje Vysočina vzít na vědomí informace o uzavřených smlouvách na dlouhodobé výpůjčky exponátů pro Hrad Kámen, příspěvkovou organizaci dle materiálu RK-21-2010-16, př. 1. Odpovědnost za plnění těchto smluv převezme po sloučení Hradu Kámen, příspěvkové organizace s Muzeem Vysočiny Pelhřimov, příspěvkovou organizací ke dni 1. 1. 2011 ředitel Muzea Vysočiny Pelhřimov, příspěvkové organizace, který je v souladu s koncepčním výhledem rozvoje a činnosti sloučených příspěvkových organizací ukončí dohodou dle podmínek jednotlivých smluv nebo požádá dle situace a v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 15. 9. 2009 č. 10/09 o předchozí souhlas zřizovatele k uzavření nových smluv o výpůjčce.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informace o uzavřených smlouvách na dlouhodobé výpůjčky sbírkových předmětů a movitých věcí pro Hrad Kámen, příspěvkovou organizaci dle materiálu RK-21-2010-16, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče, ředitel Hradu Kámen, příspěvkové organizace
Termín 29. 6. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz