Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2010-10

RK-21-2010-10.doc  RK-21-2010-10pr1.doc  RK-21-2010-10pr2.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-21-2010-10
NázevPrůběžná informace pracovního týmu- řešíme zátěžové situace
Zpracoval Z. Kulhánek, L. Hradecká
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuPracovní tým jmenovaný ředitelem krajského úřadu, jehož úkolem je koordinace a zajištění psychologické péče pro pacienty, zdravotnické pracovníky a zaměstnance krajského úřadu postupně naplňuje kroky ke splnění svého úkolu.

Řešení komplikovaných stížností pomocí rozhovorů na společném setkání ve složení pacient- psycholog- zdravotník
* Rada kraje Vysočina na svém zasedání dne 28. 7. 2009 přijala usnesení č. 1115/24/2009/RK, kterým schválila Pravidla Rady kraje Vysočina pro vyřizování stížností ve zdravotnických zařízeních zřizovaných krajem Vysočina, zde je stanovena v případě šetření velmi závažných a problematických stížností možnost využít psychologa odboru zdravotnictví;
* Přehled využívání služeb psychologa při řešení komplikovaných stížností je uveden v materiálu RK-21-2010-10, př. 1.
Zajištění psychologické pomoci pro zdravotnické pracovníky za spolupráce s kontaktními osobami
* Prostřednictvím ředitelů zdravotnických zařízení a manažerů kvality zdravotnických zařízení zřizovaných krajem Vysočina byla zaměstnancům těchto zdravotnických zařízení nabídnuta možnost využití psychologa odboru zdravotnictví (převážně jako detekce syndromu vyhoření).
Zajištění psychologické konzultace pro zaměstnance Krajského úřadu kraje Vysočina v rámci strategického úkolu Podnik podporující zdraví
* Využití psychologické konzultace Odborem školství, mládeže a sportu a to jak formou osobního setkání, tak telefonicky.

Nemocnice zřizované krajem Vysočina mají zajištěno využívání vlastního psychologa, tato informace je uvedena v materiálu RK-21-2010-10, př. 2, v druhé části tohoto materiálu je přehled o využití služeb psychologa PhDr. Zdeňka Kulhánka ostatními odbory krajského úřadu.
Návrh řešení Navrhuje se, aby rada kraje vzala na vědomí průběžnou informaci o činnosti pracovního týmu- řešíme zátěžové situace.
StanoviskaOŠMS: psychologickou pomoc PhDr. Kulhánka jsme využili v případě pomoci při řešení složité životní situace jedné kolegyně. Pan doktor na základě objednávky provedl i sociometrické šetření v dětském domově Senožaty. Jím provedená konzultace se zaměstnanci i šetření v DD Senožaty byly provedeny profesionálně a velmi odborně.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
průběžnou informaci o činnosti pracovního týmu- řešíme zátěžové situace dle materiálu
RK-21-2010-10 a materiálu RK-21-2010-10, př. 1.
Odpovědnost odbor zdravotnictví
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz