Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2010-20

RK-19-2010-20.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-19-2010-20
NázevKoordinace termínů akcí pořádaných krajem Vysočina
Zpracoval I. Šteklová
Předkládá J. Běhounek
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina pořádá každoročně několik již tradičních akcí - Bezpečná nemocnice, Slavnostní večer u příležitosti předání záslužných medailí IZS, Sportovec Vysočiny, Zlatá jeřabina, Den otevřených dveří Krajského úřadu kraje Vysočina, Vesnice Vysočiny, Srdce na dlani, Slavnostní večer u příležitosti předání nejvyššího ocenění kraje Vysočina, Barevné Vánoce, v letošním roce byla založena tradice nové akci s názvem Skutek roku. Všechny zmíněné akce vyžadují přípravu a v zájmu organizačního zajištění a řádného průběhu je nutné koordinovat termíny konání tak, aby bylo možné zajistit účast samosprávy, vedení úřadu a dalších zvaných hostů v dostatečném předstihu.
Návrh řešení Pro dobrou koordinaci krajem pořádaných akcí je nutné, aby nedocházelo k překrývání termínů nebo ke kumulaci několika akcí do krátkého časového rozmezí. Z tohoto důvodu navrhujeme stanovit termíny pro jednotlivé tradiční akce vždy s ročním předstihem, a to nejdéle do 31. 12. předcházejícího roku. Vzhledem k tomu, že v současné době je většina tradičních akcí organizována a zajišťována odborem sekretariátu hejtmana (dále jen OSH), případně ve spolupráci příslušného odborného odboru a OSH, navrhujeme, aby koordinátorem termínů konání jednotlivých akcí byl OSH. Dále navrhujeme, aby vedoucí jednotlivých odborů krajského úřadu předem konzultovali termíny konání akcí, které vyžadují přítomnost samosprávy nebo vedení úřadu s OSH v dostatečném předstihu, nejméně 1 měsíc před konáním akce. U akcí, které nelze naplánovat dostatečně dopředu, jejichž potřeba vyvstane náhle v průběhu roku, je nezbytné, aby vedoucí odboru, pod který spadá zodpovědnost za hladký průběh akce, neprodleně kontaktoval zodpovědnou osobu OSH.
Navrhujeme, aby zodpovědnou osobou za předložení časového harmonogramu konání jednotlivých akcí byla vedoucí odboru sekretariátu hejtmana, se kterou budou vedoucí ostatních odborů krajského úřadu konzultovat termíny všech akcí, které vyžadují přítomnost samosprávy nebo vedení úřadu (viz výše).
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
* vedoucím odborů krajského úřadu konzultovat termíny akcí, které vyžadují přítomnost samosprávy nebo vedení úřadu;
* vedoucí odboru sekretariátu hejtmana předkládat časový harmonogram konání akcí minimálně 1x ročně, nejdéle však do 31. 12. roku předcházejícího konání akcí.
Odpovědnost OSH
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz