Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2010-24

RK-17-2010-24.doc  RK-17-2010-24pr1.doc
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-17-2010-24
NázevProhlášení o vzájemné spolupráci
Zpracoval Z. Navrkal
Předkládá H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuCentrum dopravního výzkumu, v.v.i., Brno (dále jen CDV) ve spolupráci se společností CHAPS s.r.o., je řešitelem projektu Vědy a Výzkumu INTESPOJ č. CG922-092-190, Návrh standardů informačních technologií ve veřejné dopravě s ohledem na jejich vzájemnou kompatibilitu (dále jen projekt), který zadalo Ministerstvo dopravy ČR.
Tento projekt byl iniciován potřebou vytvořit předpoklady pro kvalitní informační systém. Hlavním cílem řešeného projektu, je vytvoření základního návrhu standardů pro inteligentní informační systém, jako jednoho z faktorů zvyšující úroveň veřejné osobní dopravy.
V prosinci 2009 proběhl seminář na dané téma pořádaný CDV, ve spolupráci se společností CHAPS s.r.o. za podpory Ministerstva dopravy. Jedním z hlavních cílů semináře bylo ustanovit expertní skupinu, která by reflektovala zájmy krajů a měst na poli informačních systémů ve veřejné dopravě a pomohla tak k harmonizaci a vzájemné kompatibilitě nových nebo právě plánovaných systémů.
V současné době se většina zúčastněných subjektů (krajské úřady, dopravci, organizátoři IDS, zainteresované firmy) vyjádřila k formě ustanovení vzájemné spolupráce a na základě těchto vyjádření byla zvolena forma Prohlášení o vzájemné spolupráci (materiál
RK-17-2010-24, př. 1) za optimální formu ustanovení.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství navrhuje přistoupit k této formě spolupráce s řešitelem výše popsaného projektu. Tato spolupráce s řešitelem projektu negeneruje žádné mimořádné finanční náklady.
StanoviskaOdbor informatiky souhlasí s navrhovaným záměrem.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
prohlášení o vzájemné spolupráci dle materiálu RK-17-2010-24, př. 1.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství
Termín 30. 6. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz