Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2010-17

RK-17-2010-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-17-2010-17
NázevNávrh na vyřazení nepotřebného hmotného majetku
Zpracoval H. Procházková
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuV souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina schválených usnesením 0376/05/2009/ZK dne 15. 9. 2009 a Metodickým pokynem Rady kraje Vysočina, kterým se upravuje postup a praktické provedení některých majetkových úkonů, podal Dětský domov, Telč, Štěpnická 111 (dále jen DD Telč) návrh na vyřazení nepotřebného hmotného majetku.
Dne 9. 4. 2010 rozhodl písemně ředitel DD Telč o nepotřebném hmotném majetku:
* Osobní automobil Škoda Felicia kombi LX 1,9, registrační značka JIH 86 - 23, rok výroby 1997, inventární číslo 0025, pořizovací cena 321 914 Kč, zůstatková cena 0.
Osobní automobil DD Telč využíval k nákupu potravin a materiálu a k dopravě dětí. Automobil byl vyřazen vzhledem k jeho stáří, protože firma pojišťující majetek kraje neprovádí pojištění vozidel starších deseti let. Škola pořídila nové vozidlo a automobil se stal pro školu nepotřebným. Byl nabídnut na www stránkách kraje Vysočina od 13. 4. 2010 po dobu 14 dnů. Zájem o bezúplatný převod automobilu projevily 2 příspěvkové organizace kraje - Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod a Střední škola řemesel Třebíč. Příspěvková organizace Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod projevila větší zájem, škola proto navrhuje bezúplatný převod této organizaci.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod projevilo zájem jako první a Střední škola řemesel Třebíč má dle názoru OŠMS dostatečný vozový park, OŠMS navrhuje, aby rada kraje vyslovila souhlas s vyřazením výše uvedeného majetku dle návrhu ředitele Dětského domova, Telč, Štěpnická 111.
StanoviskaOdbor kultury a památkové péče plně podporuje žádost Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace o převedení osobního automobilu Škoda Felicia kombi, neboť muzeum nedisponuje žádným vlastním dopravním prostředkem a tento stav je s ohledem na potřeby organizace již dlouhodobě nevyhovující.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s vyřazením osobního automobilu Škoda Felicia kombi, registrační značka JIH 86 - 23 a jeho bezúplatným převodem příspěvkové organizaci kraje Vysočina Muzeu Vysočiny Havlíčkův Brod dle návrhu Dětského domova, Telč, Štěpnická 111.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, ředitel Dětského domova, Telč
Termín červen 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz