Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2010-10

RK-17-2010-10.doc  RK-17-2010-10pr1.pdf
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-17-2010-10
NázevUzavření nájemní smlouvy pro stavbu II/344 Dolní Krupá
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření nájemní smlouvy na užívání pozemků zastavěných silnicí II/344 v k. ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu, obec Dolní Krupá.
Na odbor majetkový se obrátila Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Havlíčkův Brod se žádostí o projednání nájemní smlouvy s Pozemkovým fondem ČR v radě kraje. Výše uvedenou stavbou budou mimo jiné dotčeny pozemky vedené v ZE- původ PK st. par.č. 37, původ EN par. č. 81 a původ PK par . č. 1491/33 v k.ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu, obec Dolní Krupá. Dle záborového elaborátu mají být výše uvedené pozemky dotčeny trvalým záborem. Vlastníkem těchto pozemků je Česká republika, správa nemovitostí pro Pozemkový fond České republiky. KSUSV jako investor této stavby získal od Pozemkového fondu ČR souhlas se zahájením územního a stavebního řízení a s realizací stavby II/344 Dolní Krupá , kterou budou dotčeny uvedené pozemky a dále získal souhlas s trvalým záborem částí jmenovaných pozemků. Nyní OM obdržel návrh nájemní smlouvy na užívání citovaných pozemků pro stavbu II/344 Dolní Krupá. Smlouva má být uzavřena na dobu neurčitou a je tedy nezbytné schválení uzavření smlouvy radou kraje.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje radě kraje rozhodnout uzavřít mezi ČR - Pozemkovým fondem ČR a krajem Vysočina nájemní smlouvu na užívání výše uvedených pozemků pro stavbu II/344 Dolní Krupá . Nájemní smlouva má být uzavřena od 1. 6. 2010 na dobu neurčitou, roční nájemné do doby nabytí právní moci stavebního povolení na citovanou stavbu činí částku 100,- Kč a po nabytí právní moci 2,- Kč/m2/rok, tj. celkem roční nájemní činí
1 108,- Kč.
OM dále navrhuje zahájit s Pozemkovým fondem ČR jednání o bezúplatném převodu uvedených pozemků, popř. jejich částí, jejichž rozsah vyplyne z geometrického plánu na zaměření realizované stavby, do vlastnictví kraje Vysočina.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít nájemní smlouvu na užívání uvedených pozemků za účelem realizace stavby a zahájit jednání s PF ČR o bezúplatném převodu pozemků, resp. jejich částí do vlastnictví kraje Vysočina.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* uzavřít mezi krajem Vysočina a Českou republikou - Pozemkovým fondem ČR nájemní smlouvu na užívání pozemků vedených ve ZE- původ PK st. par. č. 37, původ EN par. č. 81 a původ PK par. č. 1491/33 v k. ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu, obec Dolní Krupá, a to od 1. 6. 2010 na dobu neurčitou za nájemné do doby právní moci stavebního povolení na stavbu II/344 Dolní Krupá ve výši 100,- Kč a po nabytí právní moci stavebního povolení za nájemné 2,- Kč/m2/rok (roční nájemné 1 108,- Kč);
* zahájit jednání s PF ČR o bezúplatném převodu pozemků vedených ve ZE- původ PK st. par. č. 37, původ EN par. č. 81 a původ PK par. č. 1491/33v k. ú. Dolní Krupá u Havlíčkova Brodu, obec Dolní Krupá, resp. jejich částí, jejichž přesná výměra bude stanovena geometrickým plánem na zaměření stavby II/344 Dolní Krupá .
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 6. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz