Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2010-03

RK-14-2010-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-14-2010-03
NázevVeřejná zakázka na stavební práce SŠ řemesel a služeb M. Budějovice, rekonstrukce kuchyně a DM
Zpracoval J. Tvrzová, P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o rozhodnutí o zadání veřejné zakázky na akci SŠ řemesel a služeb M. Budějovice, rekonstrukce kuchyně a DM .
Předmětem plnění veřejné zakázky je kompletní rekonstrukce stravovacího provozu včetně rekonstrukce zdravotechnické instalace, vzduchotechniky, vytápění a elektroinstalace v části domova mládeže objektu Střední školy řemesel a služeb Moravské Budějovice. Předpokládaná hodnota stavebních prací byla stanovena s ohledem na projektovou dokumentaci vypracovanou projekcí Milan Melichar, Čajkovského 549/12, 674 01 Třebíč v 11/2009 ve výši cca 19 mil. Kč bez DPH.
Pro výběr zhotovitele akce bylo použito zjednodušené podlimitní řízení dle § 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozd. předpisů (dále jen zákon). Zadávací řízení bylo zahájeno výzvou k podání nabídek odeslanou dne 15. 3. 2010. Stejný den byla výzva k podání nabídek zveřejněna na webových stránkách kraje Vysočina. Jako hodnotící kritérium pro výběr nejvhodnější nabídky byla určena ekonomická výhodnost nabídky (75% nabídková cena, 25 % plán organizace výstavby). Bylo osloveno 5 dodavatelů, jejichž předmětem činnosti jsou stavební práce. Lhůta pro podání nabídek uplynula dne 30. 3. 2010 ve 12,00 hod. V této lhůtě podalo své nabídky celkem 11 uchazečů. Doručené nabídky byly předány hodnotící komisi, která byla současně pověřena funkcí komise pro otevírání nabídek a posouzením kvalifikace. Jednání hodnotící komise bylo zahájeno dne 31. 3. 2010
v 13,00 hod. Hodnotící komise zahájila svoji činnost ustanovením předsedy a místopředsedy komise a následně přistoupila k otevírání obálek a kontrole úplnosti nabídek v souladu s § 71 odst. 8 zákona č. 137/2006 Sb. (dále jen zákon). Kontrole úplnosti nevyhověla jedna nabídka, která byla vyřazena. Poté komise provedla posouzení kvalifikace uchazečů. U dvou uchazečů byly zjištěny nedostatky v prokazování kvalifikace, a proto hodnotící komise rozhodla požádat v souladu s § 59 odst. 4 zákona o vysvětlení a doplnění kvalifikace ve stanovené lhůtě. Při posuzování nabídek byly zjištěny u jedné nabídky nejasnosti žádající vysvětlení. Pro tento úkon byla uchazeči stanovena lhůta 3 pracovních dnů.
Druhé jednání hodnotící komise proběhlo dne 14. 4. 2010. V jeho průběhu bylo dokončeno posuzování kvalifikace - hodnotící komisi byly předloženy doplňující doklady k prokázání kvalifikace - komise konstatovala, že uchazeči prokázali kvalifikaci v plném rozsahu. V průběhu tohoto jednání pokračovalo posuzování nabídek. V rámci posuzování nabídek z hlediska splnění zákonných požadavků a požadavků zadávací dokumentace (§ 76 zákona) byly zjištěny u sedmi nabídek nedostatky, které byly důvodem pro jejich vyřazení a podkladem pro vydání rozhodnutí o vyloučení uchazeče ze zadávacího řízení. Nevyřazené nabídky byly posouzeny i z hlediska výše nabídkové ceny. Cena jedné nabídky byla posouzena jako mimořádně nízká ve vztahu k očekávaným výdajům zadavatele na realizaci veřejné zakázky, a proto byl uchazeč požádán o její zdůvodnění. Komise současně posoudila písemné vysvětlení nabídky předložené tímto uchazečem, a protože jej vyhodnotila jako nedostatečné, požádala o doplnění vysvětlení ve stanovené lhůtě.
Na dalším jednání hodnotící komise, které se uskutečnilo dne 28. 4. 2010, bylo dokončeno posuzování nabídek. Písemné objasnění nejasností nabídky uchazeče a jeho zdůvodnění mimořádně nízké nabídkové ceny komise posoudila jako nedostatečné a neodůvodněné, a proto byla nabídka vyřazena. Následně poté byl uchazeč vyloučen z účasti ze zadávacího řízení. Hodnotící komise v průběhu tohoto jednání provedla vyhodnocení nabídek podle stanoveného hodnotícího kritéria.
Ze všech jednání hodnotící komise byly pořízeny protokoly, které jsou obsahem materiálu
RK-14-2010-03, př. 1. O průběhu posouzení a hodnocení nabídek byla vypracována
Zpráva o hodnocení a posouzení nabídek, která je rovněž obsahem materiálu
RK-14-2010-03, př. 2.
Návrh řešení Jako ekonomicky nejvýhodnější byla vyhodnocena nabídka uchazeče K-STAV TŘEBÍČ, s.r.o., U Barborky 90, PSČ 674 01, IČ 28270452 s nabídkovou cenou 17 401 265 Kč bez DPH.
Pořadí nabídek tak, jak bylo určeno hodnotící komisí podle hodnotícího kritéria, je uvedeno ve Zprávě o posouzení a hodnocení nabídek (RK-14-2010-03, př. 2)
Návrh usnesení předpokládá schválení pořadí nabídek a rozhodnutí o nejvhodnější nabídce v souladu se závěry hodnotící komise.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
pořadí nabídek na veřejnou zakázku SŠ řemesel a služeb M. Budějovice, rekonstrukce kuchyně a DM dle materiálu RK-14-2010-03, př. 2;
rozhoduje
vybrat nabídku uchazeče K-STAV TŘEBÍČ, s.r.o., U Barborky 90, PSČ 674 01, IČ 28270452, jako nejvhodnější nabídku na podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce SŠ řemesel a služeb M. Budějovice, rekonstrukce kuchyně a DM ;
ukládá
odboru majetkovému oznámit výsledek zadávacího řízení na uvedenou veřejnou zakázku všem dotčeným uchazečům a zahájit jednání s vybraným uchazečem o uzavření smlouvy.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 10. 5. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz