Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2010-35

RK-14-2010-35.doc  RK-14-2010-35pr1.doc  RK-14-2010-35pr1upr1.doc
Číslo materiálu35
Číslo jednacíRK-14-2010-35
NázevSchválení podání projektu transformace Ústavu sociální péče Jinošov, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Bína
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina navrhl zařazení Ústavu sociální péče Jinošov, příspěvkové organizace, do projektu transformace pobytových zařízení sociální péče, jehož investiční náklady jsou financované z Integrovaného operačního programu. Důvodem byla skutečnost, že se jedná o areál, který po stavební stránce nevyhovoval potřebám bydlení klientů a nebyl vhodný ani k přestavbě. Umístění na okraji malé obce navíc ztěžuje sociální začleňování obyvatel. Správnost tohoto rozhodnutí následně potvrdilo i bližší prověření stavu hlavního objektu areálu po zřícení části stropu.
V rámci příprav realizace tohoto záměru již byl na jednání rady kraje 12/2010 schválen a předložen na MPSV Transformační plán Ústavu sociální péče Jinošov, příspěvkové organizace, a na jednání rady kraje 13/2010 byl schválen investiční záměr pro první etapu transformace.
V první etapě dojde k vystavění dvou domů k bydlení klientů s místností pro denní aktivity ve Velké Bíteši, dvou domů k bydlení klientů v Náměšti nad Oslavou a k vybudování zázemí pro personál a pro denní aktivity klientů v Náměšti nad Oslavou. Tímto způsobem bude zajištěno bydlení pro 24 klientů (Stávající kapacita zařízení je 70 lůžek.) a nové sídlo příspěvkové organizace. Klienti z uvedeného zařízení nyní žijí na ubytovnách a procházejí přípravou na život v objektech o kapacitě šest lůžek.
Návrh řešení Odbor sociálních služeb navrhuje projednat obsahový popis žádosti projektu podle materiálu RK-14-2010-35, př. 1 a uložit odboru sociálních věcí podání této žádosti.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
odboru sociálních věcí podání projektové žádosti Transformace Ústavu sociální péče Jinošov, příspěvkové organizace, na financování výstavby objektů určených k poskytování sociálních služeb stávajícím klientům této organizace dle materiálu RK-14-2010-35, př. 1.
Odpovědnost odbor sociálních věcí
Termín 31. 5. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz