Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2010-49

RK-13-2010-49.doc  RK-13-2010-49pr1.doc
Číslo materiálu49
Číslo jednacíRK-13-2010-49
NázevSmlouva o společném postupu zadavatelů s městem Velká Bíteš - zadání veřejné zakázky na stavební práce III/3791 Velká Bíteš - Vlkovská
Zpracoval T. Pípal
Předkládá H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuDo rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2010 byla zařazena akce III/3791 Velká Bíteš - Vlkovská . Předmětem této akce jsou stavební práce spočívající v rekonstrukci silnice III/3791 včetně odvodnění a dopravního značení v intravilánu města Velká Bíteš, provedení rekonstrukce chodníků, vybudování cyklistické stezky, parkovacích stání a veřejného osvětlení a provedení vegetačních úprav. Celková délka úpravy je cca 1300m. Projektované stavební práce se vztahují k majetku kraje Vysočina (komunikace III. třídy) i města Velká Bíteš (chodníky, veřejné osvětlení, cyklistická stezka, parkovací plochy a vegetační úpravy). Charakter stavebních prací odůvodňuje společný postup města Velká Bíteš a Vysočiny při zadání podlimitní veřejné zakázky na tuto akci, jehož výsledkem bude zadání zakázky jednomu dodavateli. Pro účely společného postupu zadavatelů ukládá zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ust. § 2 odst. 8 povinnost uzavřít písemnou smlouvu, kterou si společní zadavatelé upraví vzájemná práva a povinnosti související se zadávacím řízením a stanoví způsob jednání jménem sdružených zadavatelů. Předmětem této smlouvy o společném postupu zadavatelů bude úprava vzájemných práv a povinností zadavatelů k třetím osobám a k sobě navzájem v souvislosti se společným zadáním veřejné zakázky III/3791 Velká Bíteš - Vlkovská , jejímž předmětem budou stavební práce spočívající v rekonstrukci silnice III/3791 včetně odvodnění a dopravního značení v intravilánu města Velká Bíteš, provedení rekonstrukce chodníků, vybudování cyklistické stezky, parkovacích stání a veřejného osvětlení a provedení vegetačních úprav. Veřejná zakázka na stavební práce bude rozdělena na dvě části. 1. a 2. etapa stavby, dle projektové dokumentace III/3791 Velká Bíteš - Vlkovská ve stupni DSP vypracované firmou Pragoprojekt, a. s. v únoru 2010, bude řešena samostatnou veřejnou zakázkou na stavební práce. Zadání veřejné zakázky na jednotlivé etapy bude záviset na získání potřebných správních rozhodnutí nutných k realizaci stavby a na zajištění finančních prostředků. V letošním roce se předpokládá realizace veřejné zakázky a následná realizace stavebních prácí 1. etapy stavby III/3791 Velká Bíteš - Vlkovská. Zadání veřejné zakázky a realizace stavebních prací 2. etapy se předpokládá v roce 2011.
Návrh řešení ODSH navrhuje uzavřít před zahájením zadávacího řízení na podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce III/3791 Velká Bíteš - křižovatka s Městem Velká Bíteš smlouvu o společném postupu zadavatelů podle ust. § 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění, která bude upravovat vzájemná práva a povinnosti zadavatelů k třetím osobám a k sobě navzájem v souvislosti se společným zadáním uvedené veřejné zakázky. S ohledem na převažující rozsah stavebních prací bude funkci vedoucího zadavatele plnit Vysočina.
Návrh usnesení předpokládá doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít předmětnou smlouvu. Kompetence zastupitelstva kraje k rozhodnutí vyplývá z ust. §§ 24 a 35 odst. 2 písm. v) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Vysočinou a Městem Velká Bíteš smlouvu o společném postupu zadavatelů dle materiálu RK-13-2010-49, př. 1.
Odpovědnost odbor dopravy a SH
Termín 31. 7. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz