Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2010-47

RK-13-2010-47.doc  RK-13-2010-47pr1.doc
Číslo materiálu47
Číslo jednacíRK-13-2010-47
NázevZáměr na ukončení zřizování plaveckých škol
Zpracoval K. Ubr
Předkládá M. Pech
Počet příloh
Popis problémuMateriál předkládá návrh na ukončení zřizování dvou plaveckých škol.
Kraj Vysočina zřizuje příspěvkové organizace Plavecká škola Jihlava a Plavecká škola Třebíč. Tyto organizace zprostředkovávají a zajišťují svými pracovníky plavecký výcvik pro žáky základních škol, zejména 1. stupně. Činnost obou organizací je financována z prostředků základních škol a z prostředků rodičů. Kraj neposkytuje organizacím provozní prostředky z rozpočtu kraje, ani prostředky ze státního rozpočtu na přímé výdaje. V ostatních městech v kraji je tato činnost zajišťována většinou privátními plaveckými školami, případně organizacemi zřízenými městy. Zřizování organizací přešlo na kraj při vzniku kraje a je pozůstatkem nesystémového postupu státu v předchozích letech. Zajišťování plaveckého výcviku organizacemi zřizovanými krajem je v rámci ČR již pouze ojedinělé.
Základní ekonomické informace o obou organizacích jsou v materiálu RK-13-2010-47, př. 1.
Návrh řešení S ohledem na možnost zajišťovat činnosti obou plaveckých škol jinými organizacemi a s ohledem na systémový přístup ke zřizovatelským kompetencím kraje předkládá OŠMS radě kraje návrh na zrušení obou plaveckých škol dnem 30. 6. 2011. Záměr byl projednán s řediteli obou organizací. Schválení záměru je předpokladem pro přípravu potencionálních zájemců na zajišťování plavecké výuky po ukončení činnosti organizací kraje. V případě schválení záměru připraví OŠMS ve spolupráci s řediteli plaveckých škol ukončení činnosti včetně návrhu řešení personálních a majetkových záležitostí.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit záměr zrušit příspěvkové organizace kraje Plavecká škola Jihlava a Plavecká škola Třebíč dnem 30. 6. 2011;
ukládá
OŠMS předložit orgánům kraje návrh řešení ukončení činnosti obou organizací v případě schválení záměru zastupitelstvem kraje.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 30. 8. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz