Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2010-16

RK-13-2010-16.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-13-2010-16
NázevNávrh na rozhodnutí o odepsání investic z majetkové evidence
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOdbor majetkový v minulosti v rámci své činnosti rozpracoval některé investice, které nebyly následně realizovány. V současné době jsou výdaje na tyto investice evidovány na účtu 042 - nedokončený hmotný dlouhodobý majetek. Protože v těchto investicích nebude pokračováno, je potřeba přijmout řešení. Věcí se zabývala i škodní a likvidační komise, která zaujala stanovisko, že vzhledem k tomu, že prozatím nedošlo k žádné škodě ani nevznikla pohledávka, nepatří záležitost do její kompetence.
Návrh řešení OM navrhuje usnesením rady kraje rozhodnout o nedokončení pořizovaného dlouhodobého majetku a jeho vyřazení z účetní evidence. Konkrétně se jedná o tyto akce:
Nemocnice Havlíčkův Brod - přeložka sítí stará chirurgie - hodnota 116 620 Kč. Jednalo se o projektovou přípravu pro přeložení - vymístění - sítí nemocnice (voda, strukturovaná kabeláž a kyslík) z budovy do vedlejšího pozemku. Budova byla určena potencionálně k prodeji s tím, že sítě musí být před prodejem vymístěny z objektu. Následně bylo rozhodnuto o využití budovy pro sociální účely v rámci využití majetku kraje a potřeba přeložek sítí pominula.
Muzeum Vysočiny Jihlava - rek.půdních prostor - hodnota 21 896 Kč. Jednalo se o přípravné projekční práce na půdní vestavbu. Národní památkový ústav nepovolil realizaci akce. Na akce se dále pokračovat nebude.
Dětský domov Humpolec - kuchyně-úprava VZT - hodnota 21 000 Kč. Jednalo se přípravné projekční práce. Následně bylo přijato řešení, podle kterého akci částečně realizovala příspěvková organizace ze svého investičního fondu.
StanoviskaEO souhlasí s návrhem usnesení. Vzhledem k tomu, že účetní postupy řeší tento případ zápisem na účet 547 Manka a škody, je třeba zároveň rozhodnout o případném uplatnění práva na náhradu škody.
Návrh usneseníRada kraje
Rozhoduje
* o nedokončení pořizovaného dlouhodobého majetku a jeho odepsání z účetní evidence v členění:
- Nemocnice Havlíčkův Brod - přeložka sítí stará chirurgie v hodnotě 116 620 Kč;
- Muzeum Vysočiny Jihlava - rek.půdních prostor v hodnotě 21 896 Kč;
- Dětský domov Humpolec - kuchyně-úprava VZT v hodnotě 21 000 Kč;
* neuplatnit právo na náhradu škody v celkové výši 159 516 Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 31. 5. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz