Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2010-11

RK-13-2010-11.doc  RK-13-2010-11pr1.pdf
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-13-2010-11
NázevŽádost obce Velký Beranov o převod místní komunikace v k. ú. Velký Beranov a Bradlo do vlastnictví kraje Vysočina
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší žádost obce Velký Beranov na převod místní komunikace v katastrálním území Velký Beranov a Bradlo do vlastnictví kraje Vysočina.
Jedná se o opakovanou žádost obce Velký Beranov (první žádost ze dne 25. 9. 2009, druhá žádost ze dne 10. 2. 2010) s požadavkem o převzetí a zařazení místní komunikace Velký Beranov - Bradlo do silniční sítě kraje. První žádost byla projednána v Dopravní komise Rady kraje Vysočina s doporučením nezařadit místní komunikaci do silniční sítě III. tříd a tím ji nepřevzít do vlastnictví kraje Vysočina. Důvodem tohoto rozhodnutí byla a je skutečnost, že nabízená místní komunikace není jedinou komunikací sloužící jako příjezd do místní části obce Velký Beranov s názvem Bradlo a že není třeba tuto část obce propojovat ještě další silnicí, jenž by byla ve vlastnictví kraje. K příjezdu do místní části Bradlo slouží silnice III/4043, která je ve vlastnictví kraje Vysočina. O tomto byla obec informována. Tento stav se nezměnil a nadále trvá, obec se obrátila na kraj s novou žádostí stejného obsahu.
Návrh řešení Vzhledem k výše uvedenému, navrhuje odbor majetkový požadavku obce nevyhovět a místní komunikaci do silniční sítě kraje nepřevzít.
Návrh usnesení předpokládá ve smyslu ustanovení § 3 odst. 3 zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout neuzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Velký Beranov smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod místní komunikace Velký Beranov - Bradlo do vlastnictví kraje Vysočina.
StanoviskaDopravní komise Rady kraje Vysočina usnesením 014/06/2009/DK nedoporučila přeřadit místní komunikaci Velký Beranov - Bradlo do silniční sítě jako komunikaci III. třídy.
K převodu místní komunikace do silniční sítě kraje se negativně vyjádřil odbor dopravy a silničního hospodářství.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout neuzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Velký Beranov smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod místní komunikace Velký Beranov - Bradlo do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 11. 5. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz