Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2010-60

RK-12-2010-60.doc  RK-12-2010-60pr1.doc
Číslo materiálu60
Číslo jednacíRK-12-2010-60
NázevRozhodnutí o uzavření dodatku ke smlouvě o poskytnutí dotace z ROP JV na investiční projekt Interní pavilon v Nemocnici Nové Město na Moravě
Zpracoval R. Hošek
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuUsnesením č. 1050/24/2008/RK ze dne 5. srpna 2008 rada kraje rozhodla uzavřít smlouvu o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod na projekt s názvem Interní pavilon v Nemocnici Nové Město na Moravě . V souvislosti se změnami úzce spjatými s projektem, je nutné uzavřít Dodatek č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod.
Návrh řešení Pro uzavření dodatku ke smlouvě jsou následující důvody:
* úprava (resp. upřesnění) metodiky stanovování indikátorů (Plocha regenerovaných a revitalizovaných objektů sociální služby a zdravotní péče a Plocha regenerovaného a revitalizované území ve městech);
* přepočet uznatelných výdajů projektu související s tím, že se kraj stal od 1. 9. 2009 plátcem daně z přidané hodnoty.

Nájem pozemků, staveb, bytů a nebytových prostor je dle § 56 odst. 3 zákona
č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, osvobozen od daně. Plátce daně (pronajímatel kraj Vysočina, který nemocnicím pronajímá všechny nemovitosti) může rozhodnout u nájmu pozemků, staveb, bytů a nebytových prostor jiným plátcům pro účely uskutečňování jejich ekonomických činností o uplatnění daně.
Kraj předmět nájmu a smluvní podmínky nájmu změnil a aktualizoval tak, aby reflektovaly podmínky stanovené zákonem o dani z přidané hodnoty a vzniku plátcovství kraje Vysočina k dani z přidané hodnoty (dále jen DPH ), včetně možnosti uplatnění odpočtu této daně u realizovaných staveb.
Protože výše uznatelných výdajů projektu Interní pavilon v Nemocnici Nové Město na Moravě byla stanovena včetně DPH, bylo nutné pro prozatím nerealizované práce vypočítat novou hodnotu uznatelných výdajů, která by již hodnotu DPH neobsahovala. Nově tak byla vyčíslena i částka dotace. Návrh dodatku č. 1 smlouvy o poskytnutí dotace je uveden v příloze RK-12-2010-60, př. 1.
Odbor zdravotnictví doporučuje radě kraje uzavřít Dodatek č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Dodatek č. 1 ke Smlouvě o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod na projekt s názvem Interní pavilon v Nemocnici Nové Město na Moravě dle materiálu RK-12-2010-60, př. 1.
Odpovědnost odbor zdravotnictví
Termín 15. 5. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz