Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2010-51

RK-12-2010-51.doc
Číslo materiálu51
Číslo jednacíRK-12-2010-51
NázevRenominace zástupce kraje Vysočina do Regionálního monitorovacího výboru Fondu malých projektů Vysočina - Dolní Rakousko
Zpracoval Vl. Šprincl
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o renominaci zástupce kraje Vysočina do Regionálního monitorovacího výboru Fondu malých projektů Vysočina - Dolní Rakousko.
Fond malých projektů Vysočina - Dolní Rakousko (dále také jen Fond ) je přímou součástí Operačního programu Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013. Fond umožňuje realizovat projekty menšího rozsahu, tj projekty v rozsahu 2000 - 20000 EUR příspěvku z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF).
Regionální monitorovací výbor Fondu malých projektů Vysočina - Dolní Rakousko je výbor určený ke schvalování projektů předkládaných v rámci Fondu (posuzuje a schvaluje předložené malé projekty, navrhuje úpravu nebo přezkoumání malého projektu, zamítá nevhodné malé projekty, schvaluje závažné změny malých projektů v průběhu jejich realizace). Regionální monitorovací výbor Fondu je tvořen 3 členy s hlasovacím právem zastupující českou stranu (1 zástupce kraje Vysočina a 2 zástupci Sdružení obcí Vysočiny). Každý člen má svého zástupce s hlasovacím právem, který ho zastoupí v případě jeho nepřítomnosti. Regionální monitorovací výbor Fondu je dále tvořen 3 členy s hlasovacím právem zastupující rakouskou stranu (1 zástupce Dolního Rakouska, 1 zástupce Euregio Silva Nortica, 1 zástupce EU Plattform Pro Waldviertel).
Členem Regionálního monitorovacího výboru Fondu za kraj Vysočina je v současné době Ing. Bc. Martin Hyský, radní kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje a jeho zástupcem je Ing. Tomáš Čihák (usnesení 1658/36/2008/RK).
Vzhledem k ukončení pracovního poměru Ing. Tomáše Čiháka s krajem Vysočina je třeba provést renominaci zástupce člena Regionálního monitorovacího výboru Fondu malých projektů Vysočina - Dolní Rakousko za kraj Vysočina.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina navrhuje nominovat do Regionálního monitorovacího výboru Fondu malých projektů Vysočina - Dolní Rakousko Mgr. Gabrielu Grycovou, a to jako zástupce člena (náhradníka) Regionálního monitorovacího výboru Fondu.
Dle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rada zabezpečuje rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, pokud nejsou vyhrazeny zastupitelstvu nebo pokud si je zastupitelstvo nevyhradilo.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
nominuje
Mgr. Gabrielu Grycovou zástupcem člena Regionálního monitorovacího výboru Fondu malých projektů Vysočina - Dolní Rakousko.
Odpovědnost ORR
Termín 30. 4. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz