Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2010-48

RK-12-2010-48.doc
Číslo materiálu48
Číslo jednacíRK-12-2010-48
NázevRenominace zástupce kraje Vysočina do Monitorovacího výboru pro Operační program Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013
Zpracoval Vl. Šprincl
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o renominaci zástupce kraje Vysočina do Monitorovacího výboru pro Operační program Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013 (dále také OP AT-CZ ).
Kraj Vysočina je začleněn do území určeného pro podporu z OP AT-CZ. Monitorovací výbor je za českou stranu složen ze zástupců Ministerstva pro místní rozvoj ČR (dále jen MMR ), Ministerstva životního prostředí ČR, Ministerstva financí ČR a zástupců příhraničních krajů Vysočina, Jihomoravského a Jihočeského. Každý člen má zároveň svého zástupce (náhradníka), který ho zastoupí v případě jeho nepřítomnosti. Monitorovací výbor OP AT-CZ mj. schvaluje na základě podkladů Společného technického sekretariátu jednotlivé projekty k financování z Evropského fondu pro regionální rozvoj.
Členem Monitorovacího výboru OP AT-CZ za kraj Vysočina je v současné době Ing. Bc. Martin Hyský, radní kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje a jeho zástupcem je Ing. Tomáš Čihák (usnesení 1656/36/2008/RK).
Vzhledem k ukončení pracovního poměru Ing. Tomáše Čiháka s krajem Vysočina je třeba provést renominaci zástupce člena Monitorovacího výboru OP AT-CZ za kraj Vysočina.
Po obdržení návrhu na nového zástupce člena Monitorovacího výboru OP AT-CZ odvolá ministr pro místní rozvoj stávajícího zástupce člena a jmenuje nově navrženého zástupce člena. Následně Odbor evropské územní spolupráce MMR zajistí podpis nového zástupce člena pod Prohlášení o nezaujatosti a mlčenlivosti.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina navrhuje nominovat do Monitorovacího výboru Operačního programu Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013 doc. RNDr. Ivetu Fryšovou, Ph.D., a to jako zástupce člena (náhradníka) Monitorovacího výboru OP AT-CZ za kraj Vysočina.
Dle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rada zabezpečuje rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, pokud nejsou vyhrazeny zastupitelstvu nebo pokud si je zastupitelstvo nevyhradilo.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
nominuje
doc. RNDr. Ivetu Fryšovou, Ph.D. zástupcem člena Monitorovacího výboru Operačního programu Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko - Česká republika 2007 - 2013.
Odpovědnost ORR
Termín 30. 4. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz