Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2010-18

RK-12-2010-18.doc
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-12-2010-18
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Školství, mládeže a sportu - úprava schváleného rozpočtu Střední průmyslové školy stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod, Jihlavská 628
Zpracoval D. Hřebenová, M. Šulc
Předkládá M. Pech, P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuStřední průmyslová škola stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod, Jihlavská 628 (dále jen škola ) řeší ve spolupráci s majetkovým odborem opravu kanalizační přípojky. Stávající ležatá kanalizační přípojka byla dle informací školy vybudována v 50. letech minulého století. Vzhledem k minimálnímu spádu dochází k opakovanému zanášení přípojky a nutnosti následného pročištění celého vedení. Z těchto důvodů byl proveden odbornou firmou kamerový monitoring, který vykázal značné poruchy a zároveň netěsnosti.
V současné době je u budovy školy prováděna investorem městem Havlíčkův Brod kompletní rekonstrukce bývalého autobusového nádraží na veřejné parkoviště a naproti budovy školy je realizována přístavba budovy Úřadu práce. Bylo konstatováno, že nyní, v době provádění zemních prací na trase přípojky, by byl nejvhodnější čas na provedení opravy. Bylo by nepříjemné a nákladné, pokud by nutnost opravy kanalizační přípojky vyvstala v době po provedení finálních úprav parkoviště.
Zároveň se vyskytla možnost napojení přípojky do nově realizované kontrolní šachty, která bude vybudována v souvislosti s přístavbou budovy Úřadu práce. Poloha šachty umožňuje zlepšení sklonu a spádu přípojky proti stávající. Právě velmi malý sklon je jednou z příčin špatné funkčnosti přípojky.
Po schůzce s firmou Vodovody a kanalizace a.s. Havlíčkův Brod, provozovatelem veřejné kanalizační sítě, na místě samém bylo konstatováno, že navrhované práce je možno provést.
Náklady na opravu kanalizace dle akcí podobného charakteru jsou po propočtu cca 100 000 Kč. Vzhledem k malému rozsahu akce OM navrhuje, aby byl škole zvýšen příspěvek na provoz a akce byla v režii školy zadána a realizována. Odborný dohled nad akcí a případnou pomoc škole zajistí OM.
Návrh řešení OŠMS navrhuje zvýšení kapitoly Školství, mládeže a sportu o 100 000 Kč snížením položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje. Zároveň navrhuje poskytnout dotaci ve výši 100 000 Kč Střední průmyslové škole stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod, Jihlavská 628, na úhradu nákladů spojených s opravou kanalizační přípojky. Finanční prostředky budou poskytnuty na základě věcného plnění.
Finanční prostředky dle materiálu RK-12-2010-18 jsou poskytovány jako příspěvek na provoz dle zákona č. 250/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů. O příspěvku na provoz je oprávněna rozhodovat v souladu s ust. § 59 odst. 1 písm. i zákona č. 129/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, rada kraje.
StanoviskaEkonomický odbor: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 12. 4. 2010 je 12 148 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
poskytnout neinvestiční dotaci Střední průmyslové škole stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod, Jihlavská 628, IČ 60126698, ve výši 100 000 Kč na úhradu nákladů spojených s opravou kanalizační přípojky;
schvaluje
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Školství, mládeže a sportu, § 3122 Střední odborné školy o částku 100 000 Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položka Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 100 000 Kč;
* pro Střední průmyslovou školu stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod, Jihlavská 628, IČ 60126698, zvýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz o částku 100 000 Kč na úhradu nákladů spojených s opravou kanalizační přípojky.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, ekonomický odbor, majetkový odbor, ředitel Střední průmyslové školy stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod, Jihlavská 628
Termín do 31. 8. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz