Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2010-17

RK-12-2010-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-12-2010-17
NázevInformace o postupu zveřejňování podkladových materiálů pro jednání Rady kraje Vysočina
Zpracoval P. Kolář, I. Šteklová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPodkladové materiály předkládané k projednání Radě kraje Vysočina jsou v zájmu transparentnosti a otevřenosti krajem Vysočina zveřejňovány na jeho webových stránkách. Materiály jsou tedy přístupné veřejnosti jednak před jejich projednáním v radě kraje a také po jejich projednání včetně výsledků projednání (zápis ze zasedání rady kraje). Materiály, které obsahují údaje, jejichž zveřejnění je v rozporu s obecně závaznými právními předpisy nebo se jedná o materiály jejichž zveřejnění by mohlo být příčinou porušení rovnosti hospodářské soutěže, popř. by informace mohly způsobit znevýhodnění kraje v rovině ekonomické nejsou zveřejňovány.
V zásadě se jedná o tyto případy:
A. Podkladové materiály obsahující osobní údaje fyzických osob a jejich zveřejnění není možné z důvodu ochrany osobních údajů v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých dalších zákonů.
B. Podkladové materiály týkající se pracovně právních záležitostí.
C. Pokladové materiály týkající se úkonů zadavatele v procesu zadávání veřejných zakázek podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů a jejich zveřejnění ve fázi návrhů na rozhodnutí zadavatele by mohlo způsobit porušení rovnosti hospodářské soutěže.
D. Pokladové materiály týkající se návrhů na postup při výběru zájemců o koupi majetku kraje a dalších ekonomických záležitostí a jejichž zveřejnění ve fázi návrhů na rozhodnutí rady kraje před přijetím rozhodnutí o postupu by mohlo způsobit mylnou informaci, popř. by mohlo způsobit znevýhodnění kraje v rovině ekonomické.
Návrh řešení Podkladové materiály předkládané k projednání Radě kraje Vysočina jsou v zájmu transparentnosti a otevřenosti krajem Vysočina zveřejňovány na jeho webových stránkách při respektování těchto zvláštních případů:
Zveřejňovány nejsou materiály obsahující osobní údaje fyzických osob a týkající se pracovně právních záležitostí.
Materiály týkající se úkonů zadavatele v procesu zadávání veřejných zakázek a návrhů na postup při výběru zájemců o koupi majetku kraje a dalších ekonomických záležitostí jsou zveřejňovány až po projednání v radě kraje. Nejsou zveřejňovány pracovní zápisy, zprávy z hodnotících komisí při zadávání veřejných zakázek, které jsou považovány za interní materiály.
StanoviskaS oddělením právním a krajského živnostenského úřadu a odborem sekretariátu hejtmana byl materiál konzultován a připomínky byly zapracovány.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o postupu zveřejňování podkladových materiálů pro jednání Rady kraje Vysočina dle materiálu RK-12-2010-17 na webových stránkách kraje Vysočina.
Odpovědnost odbory Krajského úřadu kraje Vysočina
Termín trvale
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz