Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2010-14

RK-12-2010-14.doc  RK-12-2010-14pr1.pdf
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-12-2010-14
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavu a uzavření smlouvy o výpůjčce - k.ú. Pístov u Jihlavy, k.ú. Helenín
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smluv, které statutární město Jihlava musí předložit ke stavebnímu řízení, aby mohlo realizovat stavby i na pozemcích kraje Vysočina.
Na OM se obrátilo statutární město Jihlava se žádostí o uzavření smlouvy o výpůjčce na užívání částí pozemku par. č. 3/2 a par. č. 124/1 v k.ú. Pístov u Jihlavy, obec Jihlava, které mají být dotčeny stavbou Regenerace veřejných prostranství v části města Jihlava - Pístov . Na pozemku par. č. 3/2 bude vybudován chodník, zastavěná plocha činní cca 44 m2, pozemek par. č. 124/1 bude dotčen rekonstrukcí vozovky, úpravou nájezdů, obnovou zatravněných ploch, rekultivací zeleného ostrůvku a vybudováním veřejného osvětlení - celková dotčená plocha činí cca 348 m2. Na uvedenou akci bude statutární město čerpat dotační prostředky a požaduje uzavřít smlouvu o výpůjčce na dobu nejméně 7 let (do 31.12.2017).
Druhou akcí, kterou bude statutární město Jihlava realizovat je Ulice Hůlová - rekonstrukce mostu . Při této akci budou dotčeny pozemky par. č. 170 a par. č. 171 v k.ú. Helenín, obec Jihlava. Pozemky mají být dotčeny dočasným i trvalým záborem, pozemek par. č. 170 dočasným záborem v rozsahu cca 129 m2 a pozemek par. č. 171 - dočasným záborem v rozsahu cca 24 m2 a trvalým záborem v rozsahu cca 11,5 m2. Tato akce bude realizována z finančních prostředků statutárního města Jihlava a ke stavebnímu řízení postačuje smlouva zakládající právo provést stavbu dle ustanovení stavebního zákona.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje radě kraje vyslovit souhlas s uvedenými stavebními akcemi a rozhodnout uzavřít jednak smlouvu o výpůjčce mezi krajem Vysočina a statutárním městem Jihlava, která bude řešit dotčení pozemků par. č. 3/2 a par. č. 124/1 v k.ú. Pístov u Jihlavy, obec Jihlava v rámci akce Regenerace veřejných prostranství v části města Jihlava - Pístov a dále smlouvu zakládající právo provést stavbu Ulice Hůlová - rekonstrukce mostu , kterou budou dotčeny pozemky par. č. 170 a par. č. 171 v k.ú. Helenín, obec Jihlava. Po realizaci obou akcí bude provedeno geometrické zaměření, ze kterého vyplyne majetkoprávní vypořádání pozemků.
Uvedené smlouvy budou statutárnímu městu Jihlava sloužit pro územní a stavební řízení a umožní realizovat stavby i na pozemcích kraje Vysočina.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbami a rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a statutárním městem Jihlava smlouvu o výpůjčce a smlouvu zakládající právo provést stavbu.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Jihlava se vyjádřila k oběma akcím, souhlasí s jejich realizací a stanovila podmínky, za nichž mají být realizovány a požaduje provést majetkoprávní vypořádání.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Regenerace veřejných prostranství v části města Jihlava - Pístov , kterou budou dotčeny pozemky par. č. 3/2 a par. č. 124/1 v k.ú. Pístov u Jihlavy, obec Jihlava a stavbou Ulice Hůlová - rekonstrukce mostu , kterou budou dotčeny pozemky par. č. 170 a par. č. 171 v k.ú. Helenín, obec Jihlava, jejichž investorem je statutární město Jihlava;
rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina a statutárním městem Jihlava:
* smlouvu o výpůjčce na užívání části pozemků par. č. 3/2 a par. č. 124/1 v k.ú. Pístov u Jihlavy, obec Jihlava pro akci Regenerace veřejných prostranství v části města Jihlava - Pístov , a to na dobu určitou do 31. 12. 2017;
* smlouvu zakládající právo provést stavbu Ulice Hůlová - rekonstrukce mostu , kterou budou dotčeny pozemky par. č. 170 a par. č. 171 v k.ú. Helenín, obec Jihlava.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín květen 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz