Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2010-03

RK-12-2010-03.doc  RK-12-2010-03pr1.pdf
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-12-2010-03
NázevDarování pozemku v k.ú. Kyjov u Černé, obec Kyjov
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší darování pozemku původní trasy silnice z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Kyjov.
Obec Kyjov požádala dopisem ze dne 6. 4. 2010 o převod pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 364 v k.ú. Kyjov u Černé, obec Kyjov z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Kyjov. Uvedený pozemek představuje trasu bývalé silnice, která se již několik desítek let neužívá, pozemek je součástí louky a je zemědělsky obhospodařován.
Pozemek vedený ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 364 v k.ú. Kyjov u Černé získal kraj Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl předán do hospodaření příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Žďár nad Sázavou vede požadovaný pozemek na LV 50 pro k.ú. Kyjov u Černé, obec Kyjov.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje rozhodnout požadovaný pozemek obci Kyjov darovat. Tomu musí předcházet zveřejnění záměru darování pozemku na úřední desce krajského úřadu. Pozemek neslouží jako pozemek silniční, je součástí louky a je zemědělsky obhospodařován, pro kraj Vysočina je nepotřebný. Pro informaci je třeba uvést, že obec Kyjov darovala kraji Vysočina pozemky pod stávající silnicí III/35431. Darování je v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina - čl. II, odst. 2. V případě kladného rozhodnutí o darování, bude pozemek vyjmut dodatkem zřizovací listiny z hospodaření Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr darování pozemku na úřední desce krajského úřadu a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat požadovaný pozemek z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Kyjov.
StanoviskaODSH souhlasí s darováním požadovaného pozemku.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Jihlava souhlasí s darování pozemku
ZE - původ PK par. č. 364 v k.ú. Kyjov u Černé, obec Kyjov.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 364 o výměře 1748 m2 v k.ú. Kyjov u Černé, obec Kyjov do vlastnictví obce Kyjov;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek vedený ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 364 o výměře 1748 m2 v k.ú. Kyjov u Černé, obec Kyjov z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Kyjov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz