Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2010-39

RK-11-2010-39.doc
Číslo materiálu39
Číslo jednacíRK-11-2010-39
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k. ú. Kralice nad Oslavou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy umožňující obci Kralice nad Oslavou zrealizovat stavbu Rekonstrukce chodníku pro pěší - ulice U Závor, Kralice nad Oslavou i na pozemku kraje Vysočina.
Na odbor majetkový se obrátila obec Kralice nad Oslavou se žádostí o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu na pozemku vedeném ve zjednodušené evidenci - původ par. č. 1947/1 v k.ú. a obci Kralice nad Oslavou. Vzhledem k tomu, že uvedenou stavbou se investor dotkne pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina, musí ke stavebnímu řízení předložit smlouvu, která by ho opravňovala stavět i na cizím pozemku.
Pozemek ZE- původ PK par. č. 1947 v k.ú. a obci Kralice nad Oslavou je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Třebíč vede tento pozemek na LV 158 pro k.ú. a obec Kralice nad Oslavou.
Návrh řešení OM navrhuje souhlasit se stavbou Rekonstrukce chodníku pro pěší - ulice U Závor, Kralice nad Oslavou a navrhuje uzavřít s obci Kralice nad Oslavou smlouvu zakládající právo investora provést stavbu částečně i na pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina. Po realizaci stavby dojde ke geometrickému zaměření a následně by mělo proběhnout majetkoprávní vypořádání zastavěného pozemku.
Návrh usnesení předpokládá souhlasit s uvedenou stavbou a rozhodnout uzavřít smlouvu zakládající investorovi právo provést stavbu i na pozemku ve vlastnictví kraje.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Třebíč souhlasí se stavbou a stanovila podmínky, za nichž má být stavba realizována. Ve svém vyjádření uvádí, že po zaměření stavby je nutno řešit majetkoprávní vypořádání zastavěného pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Rekonstrukce chodníku pro pěší - ulice U Závor, Kralice nad Oslavou , kterou bude dotčen pozemek ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 1947/1 v k. ú. a obci Kralice nad Oslavou;

rozhoduje
uzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Kralice nad Oslavou smlouvu zakládající právo provést stavbu, kterou bude dotčen pozemek ve zjednodušené evidenci - původ PK par. č. 1947/1 v k.ú. a obci Kralice nad Oslavou umožňující investorovi provést stavbu Rekonstrukce chodníku pro pěší - ulice U Závor, Kralice nad Oslavou .
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 15. 4. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz