Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2010-11

RK-11-2010-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-11-2010-11
NázevNávrh na zařazení nové akce ÚSPm Těchobuz - Rekonstrukce pokojů se zvláštním režimem do rozpočtu kraje - přílohy M7, návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina v současné době neposkytuje v žádném ze svých zařízeních vysoce specializovanou péči o osoby s kombinovaným mentálním postižením a autismem. Jako vhodným řešením této situace se navrhuje poskytování služby v rámci domova se zvláštním režimem při zařízení ÚSP pro mentálně postižené Těchobuz, příspěvkové organizaci. Předpokladem této služby je přizpůsobení materiálně technického prostředí, které zajistí bezpečí klientů i zaměstnanců. Součástí stavebních úprav musí být mimo jiné i zabezpečení oken bezpečnostními skly a zarážkami do oken, příprava na ukotvení nábytku a zakrytí topných těles bezpečnostními kryty. Jedná se o sociální službu, kdy se jedná o specializovanou péči s významným individuálním přístupem ke klientům. To předpokládá dostatečné personální zabezpečení, přizpůsobení prostředí a úzkou spolupráci s psychiatrem, praktickým lékařem a psychologem. Externí spolupráci s těmito lékaři má ústav již zajištěnu.
Návrh řešení Rekonstrukcí části objektu zámku v zařízení ÚSP pro mentálně postižené Těchobuz, příspěvková organizace, vzniknou dva pokoje, jedno a dvoulůžkový, denní místnost a sociální zařízení. V těchto zrekonstruovaných prostorách bude poskytována specializovaná péče pro osoby s mentálním postižením a autismem. OM navrhuje zařadit akci ÚSPm Těchobuz - Rekonstrukce pokojů se zvláštním režimem do přílohy M7 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích s tím, že finanční krytí v rozsahu nákladů na zpracování projektové dokumentace stavby a provedení stavby je navrhováno navýšením rozpočtu kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích o 950 tis. Kč snížením kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku.
StanoviskaOdbor sociálních věcí souhlasí s návrhem majetkového odboru na zařazením nové investiční akce ÚSPm Těchobuz - Rekonstrukce pokojů se zvláštním režimem do rozpočtu kraje - přílohy M7. Plánovanou rekonstrukcí části objektu zámku vzniknou prostory pro poskytování specializované péče o osoby s kombinovaným mentálním postižením a autismem.
Odbor ekonomický: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 31. 3. 2010 je 14 065 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci ÚSPm Těchobuz - Rekonstrukce pokojů se zvláštním režimem do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích o částku 950 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j. n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 950 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický, odbor sociálních věcí
Termín duben 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz