Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2010-53

RK-10-2010-53.doc
Číslo materiálu53
Číslo jednacíRK-10-2010-53
NázevKontrola ostatních činností příspěvkové organizace Vysočina Tourism, příspěvková organizace
Zpracoval J. Jež
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o pověření Krajského úřadu kraje Vysočina k vykonání kontroly u příspěvkové organizace Vysočina Tourism, příspěvková organizace.
Návrh řešení Zastupitelstvo kraje Vysočina usnesením č. 0421/06/2007/ZK zřídilo s účinností od 1. 1. 2008 příspěvkovou organizaci Vysočina Tourism, příspěvková organizace. Předmětem činnosti příspěvkové organizace Vysočina Tourism, příspěvková organizace je řízení a organizování analytické činnosti, koordinace spolupráce subjektů cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru, komunikace s obchodními partnery a turisty za region, včetně návštěvnického managementu, propagace a prezentace regionu na celonárodním a zahraničních trzích, shromažďování informací o turistickém potenciálu regionu, zajišťování jejich průběžné aktualizace a jejich zpracovávání pro jednotlivé cílové skupiny uživatelů, koordinace činnosti turistických informačních center na území kraje, propagace a koordinace certifikací služeb na území kraje, výběr, zpracování řízení regionálních turistických produktů. Rada kraje Vysočina usnesením č. 1744/37/2009/RK jmenovala do funkce ředitele příspěvkové organizace Vysočina Tourism, příspěvková organizace, s účinností od 9. 12. 2009, Ing. Tomáše Čiháka.
Důvodem plánovaného provedení kontroly je ověření naplňování předmětu činnosti příspěvkové organizace Vysočina Tourism, příspěvková organizace.
Dle § 59 odst. 1 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, je radě kraje vyhrazeno vykonávat zakladatelské a zřizovatelské funkce ve vztahu k právnickým osobám, organizačním složkám, které byly zřízeny nebo založeny krajem.
Směrnice k zajištění kontrolní činnosti č. 1/09 Krajského úřadu kraje Vysočina ze dne
24. 3. 2009 vymezuje v Části VI. Kontrolu ostatní činností příspěvkových organizací ( Kontrolu ostatních činností příspěvkových organizací zřízených krajem Vysočina, tj. mimo hospodaření veřejnými prostředky, vykonávají jednotlivé odbory dle své působnosti, a to pouze v případě, že je krajský úřad pověřen k vykonání takovéto kontroly Radou kraje Vysočina v rámci zřizovatelských funkcí ).
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
pověřuje
Krajský úřad kraje Vysočina k vykonání kontroly ostatních činností příspěvkové organizace Vysočina Tourism, příspěvková organizace.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje
Termín 30. 5. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz