Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2010-17

RK-10-2010-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-10-2010-17
NázevPrezentace krajského školství na výstavě Mladý tvorca 2010 v Nitře
Zpracoval7 Prezentace krajského školství na výstavě Mladý tvorca 2010 v Nitře pro: jednání rady kraje č. 10/2010 dne 30. 3. 2010 zpracovali: K. Holíková, P. Adam
Předkládá I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuV říjnu 2009 proběhlo setkání zástupců odboru školství kraje Vysočina se zástupci odboru školství Nitranského samosprávného kraje v Nitře. Na tomto jednání byla nastíněna možnost prohloubení spolupráce mezi školami obou krajů. Detailnější možnosti spolupráce byly projednány v rámci návštěvy slovenské delegace v únoru 2010 v Jihlavě. Jedním z bodů jednání byla i možnost prezentace našich škol na výstavě Mladý tvorca 2010 , která proběhne ve dnech 22.-24. dubna 2010 v Nitře. Následně se začaly rozpracovávat možnosti účasti z naší strany.

Záměr prezentace kraje
S ohledem na skutečnost, že bychom rádi získali pro naše školy partnery z našeho partnerského regionu, rádi bychom v Nitře prezentovali všechny oblasti našeho školství (službové, stavební, strojírenské a umělecké obory). Současně s prezentací školství by probíhala přípravná jednání k odborné konferenci, která se uskuteční ve spolupráci se slovenskou stranou koncem srpna v Jihlavě a jejíž téma je spolupráce mezi školami a firmami v rámci odborného vzdělávání. Těchto jednání se účastní ředitelé škol prezentující krajské školství na výstavě.

Náklady spojené s naší účastí na výstavě nepřesáhnou částku 40 tis. Kč. Náklady budou hrazeny z kapitoly Zastupitelstvo kraje
Návrh řešení Odbor sekretariátu hejtmana navrhuje radě kraje podpořit účast zástupců kraje Vysočina na výstavě Mladý tvorca 2010 v Nitře s použitím prostředků na zajištění spolupráce kraje Vysočina s partnerskými zahraničními regiony schválených v rozpočtu kraje na rok 2010, v kapitole Zastupitelstvo kraje.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky. Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2010 v kapitole Zastupitelstvo kraje, § 6223 - Prostředky na zajištění spolupráce kraje Vysočina s partnerskými zahraničními regiony jsou uvažovány prostředky ve výši 1 300 tis. Kč na zajištění partnerských vztahů kraje Vysočina.
Odbor školství, mládeže a sportu se na přípravách záměru od počátku podílí a nemá připomínek k popsanému záměru.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s prezentací krajského školství na výstavě Mladý tvorca 2010 v Nitře, konané ve dnech
22.-24. dubna 2010;
ukládá
* odboru sekretariátu hejtmana zajistit prostředky spojené s účastí krajské delegace na výstavě;
* odboru školství, mládeže a sportu zajistit koordinaci a realizaci prezentace kraje Vysočina na výstavě.
Odpovědnost OSH, OŠMS
Termín 30. 5. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz