Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2010-09

RK-10-2010-09.doc
Číslo materiálu09
Číslo jednacíRK-10-2010-09
NázevUzavření smluv zakládajících právo provést stavbu II/401 Jaroměřice nad Rokytnou ulice Havlíčkova
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina, resp. Krajská správa a údržba silnic Vysočiny a město Jaroměřice nad Rokytnou připravují stavbu II/401 Jaroměřice nad Rokytnou ulice Havlíčkova . Stavbou budou dotčeny pozemky ve vlastnictví města i kraje.
Smlouvy zakládající právo provést stavbu se týkají následujících pozemků: par. č. 3227/4 v k. ú. a obci Jaroměřice nad Rokytnou, který je ve vlastnictví kraje Vysočina a právo hospodaření přísluší Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny, příspěvkové organizaci a par. č. 3227/22 v k. ú. a obci Jaroměřice nad Rokytnou, která je ve vlastnictví města Jaroměřice nad Rokytnou. Pozemek ve vlastnictví kraje Vysočina je součástí silnice a pozemek, který je ve vlastnictví obce tvoří přilehlé chodníky k této komunikaci. Tato ulice má projít rekonstrukcí, kde investorem bude kraj Vysočina, tak i město Jaroměřice nad Rokytnou.
Při rekonstrukci chodníků dojde k záboru pozemku o výměře 592 m2 ve vlastnictví kraje a při rekonstrukci vozovky dojde zase naopak k záboru pozemku o výměře 90 m2 ve vlastnictví města Jaroměřice nad Rokytnou.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít nepojmenované smlouvy zakládající investorům právo provést stavbu ve smyslu § 86 odst. 2 písm. a) zákona č. 183/2006 Sb a § 110 odst. 2, písm. a) téhož zákona na pozemku par. č. 3227/4 v k. ú. a obci Jaroměřice nad Rokytnou ve prospěch města Jaroměřice nad Rokytnou a par. č. 3227/22 v k. ú. a obci Jaroměřice nad Rokytnou ve prospěch kraje Vysočina.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvy zakládající právo stavby na dotčených pozemcích.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, souhlasí s uzavřením smluv zakládající právo provést stavbu.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí se zřízením smluv zakládající právo provést stavbu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* uzavřít mezi krajem Vysočina a městem Jaroměřice nad Rokytnou nepojmenovanou smlouvu zakládající městu Jaroměřice nad Rokytnou právo provést stavbu II/401 Jaroměřice nad Rokytnou ulice Havlíčkova na pozemku par. č. 3227/4 - ostatní plocha, silnice v k. ú. a obci Jaroměřice nad Rokytnou, který je ve vlastnictví kraje Vysočina;
* uzavřít mezi městem Jaroměřice nad Rokytnou a krajem Vysočina nepojmenovanou smlouvu zakládající kraji Vysočina právo provést stavbu II/401 Jaroměřice nad Rokytnou ulice Havlíčkova na pozemku par. č. 3227/22 - ostatní plocha, silnice v k. ú. a obci Jaroměřice nad Rokytnou, který je ve vlastnictví města Jaroměřice nad Rokytnou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 4. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz