Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2010-26

RK-09-2010-26.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-09-2010-26
NázevVeletrh produktů typických pro kraj Vysočina
Zpracoval M. Vencovská
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o informaci o připravované aktivitě v rámci projektu Vysočina 21, a to Veletrhu produktů typických pro kraj Vysočina (dále jen Veletrh ), který je zaměřen na propagaci a podporu regionálního trhu.

Usnesením rady kraje č. 0041/02/2009 bylo uloženo Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen ORR ) předložit žádost projektu Vysočina 21 - Propagace a realizace MA 21 a udržitelného rozvoje v kraji Vysočina (dále jen projekt Vysočina 21 ) v rámci 2. Výzvy k předkládání žádostí o grant z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí ČR (Usnesení 0041/02/2009/RK rada kraje rozhoduje předložit projektovou žádost projektu Vysočina 21 - Propagace a realizace MA 21 a udržitelného rozvoje v kraji Vysočina v rámci 2. Výzvy k předkládání žádostí o grant z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí ČR a ukládá Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina předložit projektovou žádost v rámci 2. Výzvy k předkládání žádostí o grant z Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí ČR). Projekt získal podporu a od 15. 4. 2009 je realizován pod vedením projektové manažerky Marty Vencovské.

Jednou z 21 aktivit tohoto projektu je Veletrh produktů typických pro kraj Vysočina, který se bude konat dne 6. 5. 2010 v Domě kultury a odborů v Jihlavě. Cílem celodenní akce je zapojení a spolupráce podnikatelského sektoru, neziskového sektoru, veřejnosti i veřejné správy v návaznosti na tradice a typické oblasti produkce v kraji Vysočina.

K účasti na tomto Veletrhu budou pozvány firmy a živnostníci, kteří vyrábějí či vytvářejí produkt, který je pro náš region typický. Zejména výrobky, které mají v regionu bohatou tradici a historicky si je lze s Vysočinou pomyslně spojit. Představitelem takového produktu je např. sklo, olovnatý křišťál, dřevěné hračky, typické potraviny, kožedělné výrobky apod.Výběr nebude zúžen jen na klasickou rukodělnou výrobu, ale může jít i o větší firmu.

S žádostí o spolupráci byly také osloveny obce v našem kraji, Hospodářská komora, Agrární komora a neziskové organizace. Na Veletrhu budou mimo jiné prezentovány produkty mající označení VYSOČINA - regionální produkt a mnohé další. Součástí Veletrhu bude také doprovodný program realizovaný ve spolupráci s neziskovými organizacemi a prezentace jednotlivých vystavovatelů.
Aktivita je připravována ve spolupráci s pracovními skupinami pro Zdravý kraj a NNO.
Návrh řešení ORR navrhuje Radě kraje Vysočina vzít na vědomí informace o přípravě a realizaci akce Veletrh produktů typických pro kraj Vysočina.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informace o přípravě a realizaci akce Veletrh produktů typických pro kraj Vysočina.
Odpovědnost ORR
Termín2010-3-16
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz