Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2010-04

RK-09-2010-04.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-09-2010-04
NázevUzavření smlouvy o výpůjčce - k. ú. Hruškové Dvory, obec Jihlava
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší uzavření smlouvy o výpůjčce mezi krajem Vysočina (vlastníkem pozemků) a statutárním městem Jihlava (investorem stavby), která umožní investorovi zrealizovat stavbu i na cizím pozemku.
Na OM se obrátilo statutární město Jihlava se žádostí o uzavření smlouvy o výpůjčce na části pozemků par. č. 57/1 a par. č. 57/4 v k.ú. Hruškové Dvory, obec Jihlava. Tyto pozemky mají být dotčeny stavbou Chodník a cyklostezka - průmyslový park Jihlava . Investor hodlá k realizaci stavby využít dotační prostředky a z tohoto důvodu požaduje uzavřít smlouvu o výpůjčce a nikoli pouze smlouvu zakládající právo provést stavbu. Smlouva má být uzavřena na dobu určitou, a to 6 let ode dne uzavření smlouvy.
Pozemky par. č. 57/1 - ost. plocha, silnice a par. č. 57/4 - ost. plocha, ost. komunikace získal kraj na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Jihlava vede dotčené pozemky na LV 150 pro k.ú. Hruškové Dvory, Obec Jihlava. Dle platného výpisu z tohoto výpisu na pozemcích vázne předkupní právo pro statutární město Jihlava, a to na základě opatření obecné povahy, kterým se vydává územní nebo regulační plán v souladu s ustanovením § 101 zákona č. 183/2006 Sb., stavební zákon.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje smlouvu o výpůjčce uzavřít. Pozemky mají být částečně zastavěny chodníkem a cyklostezkou a tato část pozemků již nebude sloužit jako pozemek silniční a bude tedy pro kraj zbytná. Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Jihlava se k zamýšlené stavbě vyjádřila dne 20. 10. 2009 a 4. 12. 2009 kladně a stanovila podmínky, za nichž je možné stavbu zrealizovat. KSUSV požaduje, aby část pozemků, která bude stavbou zastavěna, byla převedena do vlastnictví statutárního města Jihlava.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou a rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a statutárním městem Jihlava smlouvu o výpůjčce na části pozemků, které mají být dotčeny stavbou statutárního města Jihlava.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Jihlava vyslovil souhlas se stavbou a stanovil podmínky, za nichž je možné stavbu realizovat, dále požaduje, aby zastavěné pozemky byly převedeny do vlastnictví statutárního města Jihlava.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Chodník a cyklostezka - průmyslový park Jihlava , kterou budou dotčeny pozemky par. č. 57/1 a par. č. 57/4 v k. ú. Hruškové Dvory, obec Jihlava;
rozhoduje
uzavřít smlouvu o výpůjčce mezi krajem Vysočina (na straně vlastníka pozemků) a statutárním městem Jihlava (na straně investora stavby) na užívání části pozemků par. č. 57/1 a par. č. 57/4 v k. ú. Hruškové Dvory, obec Jihlava pro stavbu Chodník a cyklostezka - průmyslový park Jihlava , a to na dobu určitou 6 let počínaje dnem uzavření této smlouvy.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 4. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz