Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2010-44

RK-08-2010-44.doc  RK-08-2010-44pr1.doc
Číslo materiálu44
Číslo jednacíRK-08-2010-44
NázevÚSP Ledeč nad Sázavou, příspěvková organizace - uzavření dodatku nájemní smlouvy o nájmu nebytových prostor
Zpracoval J. Bína, R. Sýkora
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina zřizuje Ústav sociální péče Ledeč nad Sázavou, příspěvkovou organizaci. Organizace užívá ke své činnosti panelový objekt v lokalitě Háj u Ledče nad Sázavou. Objekt má 5 nadzemních podlaží, z toho je poslední podlaží pronajato do 31. 3. 2010 privátní zdravotnické společnosti Nemocnice Ledeč - Háj, spol. s r.o., na základě smlouvy o nájmu nebytových prostor a úhradě služeb s nájmem spojených ze dne 28. 6. 2002. V roce 2008 byl v radě kraje projednán investiční záměr kraje Vysočina na provedení rekonstrukce sociálních zařízení na pokojích klientů a výměnu oken v celém objektu. S ohledem na současné standardy bydlení dojde po provedení rekonstrukce ke snížení počtu klientů na jednotlivých pokojích a celý objekt bude nadále využíván již jen pro potřeby příspěvkové organizace kraje Vysočina. Uvolnění 5. nadzemního podlaží je nezbytné i pro provedení rekonstrukce. Rada kraje tehdy uložila řediteli uvedené příspěvkové organizace, aby uzavřel dodatek nájemní smlouvy, který upraví konec nájemního vztahu k 31. 3. 2010. Vedení nájemce bylo informováno o nutnosti předat pronajaté prostory k tomuto datu z důvodu rekonstrukce.
V průběhu roku 2009 se nájemce obracel na kraj se žádostí o prodloužení nájmu. V prosinci proběhla společná schůzka zástupců kraje, ústavu sociální péče, města Ledeč nad Sázavou a zdravotnické společnosti. Na schůzce zástupci kraje konstatovali nezbytnost stavebních úprav v objektu a zástupci zdravotnické společnosti popsali svá opatření potřebná pro uvolnění 5. nadzemního podlaží. Vyjádřili obavu, že to nebude zvládnutelné ve stanoveném termínu. K dohodě na změně termínu nedošlo, ale byla předjednána další schůzka v roce 2010. Na této schůzce Společnost Nemocnice Ledeč - Háj, spol. s r.o. požádala o možnost prodloužení ukončení nájmu nebytových prostor o cca 2 měsíce z důvodu možnosti dokončení stavebních úprav v náhradních prostorách. Zástupci kraje tuto žádost akceptovali s tím, že v radě kraje bude návrh na prodloužení nájemního vztahu projednán.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí souhlasí s návrhem Nemocnice Ledeč - Háj, spol. s r.o., a navrhuje radě kraje, aby vyslovila souhlas s prodloužením doby nájmu nebytových prostor v pátém nadzemním podlaží objektu Ústavu sociální péče Ledeč nad Sázavou privátní zdravotnické společnosti Nemocnice Ledeč - Háj, spol. s r.o. tím, že uloží Ústavu sociální péče Ledeč nad Sázavou, příspěvkové organizaci, zajistit uzavření dodatku nájemní smlouvy dle materiálu RK-08-2010-44, př. 1.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
Ústavu sociální péče Ledeč nad Sázavou, příspěvkové organizaci, zajistit uzavření dodatku nájemní smlouvy o nájmu nebytových prostor v pátém nadzemním podlaží s prodloužením její účinnosti do 20. 5. 2010, kdy musí být páté nadzemní podlaží předáno pronajímateli dle materiálu RK-08-2010-44, př. 1.
Odpovědnost odbor sociálních věcí, ředitel Ústavu sociální péče Ledeč nad Sázavou, příspěvkové organizaci
Termín 31. 3. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz