Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2010-31

RK-08-2010-31.doc
Číslo materiálu31
Číslo jednacíRK-08-2010-31
NázevZáměr sloučení Hradu Kámen, příspěvkové organizace s Muzeem Vysočiny Pelhřimov, příspěvkovou organizací
Zpracoval I. Schallnerová, E. Herzánová
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuRadě kraje se předkládá záměr sloučení Hradu Kámen, příspěvkové organizace s Muzeem Vysočiny Pelhřimov, příspěvkovou organizací s tím, že přejímající organizací, která přebírá všechna práva a závazky, se stane Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvková organizace.
Hrad Kámen je příspěvkovou organizací kraje Vysočina od 1. 1. 2003; jeho zřizovací listina byla schválena zastupitelstvem kraje dne 31. 3. 2003 usnesením č. 073/02/2003/ZK.
Na základě podnětu ze strany samosprávy kraje Vysočina bylo v roce 2009 zahájeno projednávání možnosti začlenění Hradu Kámen, příspěvkové organizace (dále jen Hrad Kámen ) pod Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvkovou organizaci (dále jen MVP ). Hlavním důvodem uvedeného záměru je sjednocení organizační struktury krajem zřizovaných příspěvkových organizací na úseku kultury a vytvoření efektivnějšího modelu jejich fungování a řízení.
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče po projednání s gesčním radním Ing. Tomášem Škarydem navrhuje radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje schválit záměr s účinností od 1. 1. 2011 sloučit Hrad Kámen s MVP s tím, že přejímající organizací, která přebírá všechna práva a závazky, se stane MVP. Hrad Kámen bude k uvedenému datu začleněn do organizační struktury MVP jako pobočka muzea. Odbor kultury a památkové péče dále navrhuje uložit odboru kultury a památkové péče ve spolupráci s odborem majetkovým a odborem ekonomickým zajistit přípravu a realizaci procesu spojeného s výše popsaným záměrem.
StanoviskaOdbor majetkový: nemá námitek k předloženému záměru.
Odbor ekonomický k předloženému záměru nemá připomínky a sděluje, že postup výše uvedeného procesu je rámcově upraven § 27 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů.
Komise kultury, cestovního ruchu a vnějších vztahů rady kraje záměr sloučení projednala na svém zasedání dne 11. 2. 2010 a přijala usnesení č. 03/01/2010/Kkcrvv: Komise kultury, cestovního ruchu a vnějších vztahů Rady kraje Vysočina bere na vědomí informace o záměru sloučení příspěvkových organizací Hradu Kámen s Muzeem Vysočiny Pelhřimov od 1. 1. 2011. Usnesení bylo přijato 8 hlasy (0 proti, 0 se zdrželo).
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje:
* schválit záměr s účinností od 1. 1. 2011 sloučit Hrad Kámen, příspěvkovou organizaci s Muzeem Vysočiny Pelhřimov, příspěvkovou organizaci s tím, že přejímající organizací, která přebírá všechna práva a závazky, se stane Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvková organizace;
* uložit odboru kultury a památkové péče KrÚ ve spolupráci s odborem majetkovým KrÚ a odborem ekonomickým KrÚ zajistit přípravu a realizaci procesu sloučení Hradu Kámen, příspěvkové organizace s Muzeem Vysočiny Pelhřimov, příspěvkovou organizací a začlenění Hradu Kámen do organizační struktury Muzea Vysočiny Pelhřimov, příspěvkové organizace jako pobočky tohoto muzea.
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče, odbor majetkový, odbor ekonomický, ředitel Hradu Kámen, příspěvkové organizace, ředitel Muzea Vysočiny Pelhřimov, příspěvkové organizace
Termín 1. 1. 2011
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz