Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2010-27

RK-08-2010-27.doc  RK-08-2010-27pr1.pdf  RK-08-2010-27pr2.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-08-2010-27
NázevElektronický rezervační systém pro krajské nemocnice - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Informatika
Zpracoval V. Jáchim
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuV listopadu 2009 se v prostorách KrÚ uskutečnila prezentace elektronického rezervačního systému pro pacienty v prostředí nemocnic připraveného taiwanskou společností III (Institute for information industry). Vzhledem ke kvalitě zmíněného systému a ochotě taiwanské strany ke vzájemné spolupráci byl předběžně dohodnut postup, kterým by tato služba byla zpřístupněna občanům Vysočiny v krajských nemocnicích.
Tento postup spočívá v tom, že v první fázi vzájemná spolupráce Vysočiny a III povede k realizaci pilotního projektu elektronické rezervace pro pacienty v Nemocnici Jihlava, s tím, že po úspěšném provozu tohoto řešení budou do systému zahrnuty i ostatní krajské nemocnice.
V tuto chvíli tedy OI předkládá radě i zastupitelstvu kraje ke schválení realizaci pilotního projektu v jihlavské nemocnici.
Finanční podmínky byly předjednány tak, že kraj Vysočina vloží do této realizace náklady v celkové výši 2 mil. Kč včetně DPH, taiwanská strana pak náklady ve výši 1 mil. Kč včetně DPH. Celé řešení pak bude ve vlastnictví kraje.
Úspěšný provoz předpokládáme do konce roku 2010, realizační aktivity by měly být zahájeny v dubnu tohoto roku na základě činnosti společného týmu Vysočiny a III.
Návrh řešení Na základě výše uvedených informací navrhujeme radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje schválit realizaci projektu dle smlouvy o spolupráci (přílohy č. 1 materiálu) a převedení finančních prostředků dle postupu uvedeného v návrhu usnesení do rozpočtu OI. Vzhledem k tomu, že smlouva o spolupráci je včetně jejích příloh v anglickém jazyce, pro informaci je překlad smlouvy (bez příloh) uveden jako příloha 2 tohoto materiálu .
StanoviskaOdbor ekonomický: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek ke dni 3. 3. 2010 je 25 274 tis. Kč.
Odbor zdravotnictví: souhlasí s navrhovanou realizací pilotního projektu v Nemocnici Jihlava, příspěvkové organizaci.
Oddělení právní a kžú: nemá k návrhu usnesení připomínky.
Projektová kancelář: souhlasí s realizací projektu.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit:
* pilotní realizaci elektronického rezervačního systému včetně smlouvy o spolupráci s III dle materiálu RK-08-2010-27, př. 1;
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Informatika, § 3636 Územní rozvoj o částku 2 mil. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku
2 mil. Kč na financování realizace elektronického rezervačního systému.
Odpovědnost odbor informatiky
Termín 30. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz