Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2010-18

RK-08-2010-18.doc
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-08-2010-18
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Nevcehle
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší budoucí darovaní pozemků v k. ú. a obci Nevcehle do vlastnictví obce pro výstavbu sportovního hřiště.
Na odbor majetkový se obrátila obec Nevcehle a požádala o bezúplatný převod pozemků par. č. 79 ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 56 m2 a par. č. 2828 ostatní plocha, jiná plocha o výměře 645 m2 v k. ú. a obci Nevcehle pro výstavbu sportovního hřiště v obci. Pozemky se nachází ve středu obce - na návsi. Podle stanoviska majetkového správce Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, provozu Jihlava požadované pozemky nejsou silničními pozemky, majetkový správce je nevyužívá ani nepotřebuje ke své činnosti, jsou pro něj zbytné. Na zamýšlenou stavbu hodlá obec čerpat dotace a podmínkou pro její čerpání je vlastnictví dotčených pozemků popřípadě uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na tyto pozemky.
Pozemky par. č. 79 a par. č. 2828 jsou ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne
10. 9. 2001. Zřizovací listinou byly dány k hospodaření (dříve správy) příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Telč jsou pozemky vedeny na listu vlastnictví 122 pro uvedené k. ú. a obec.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas se stavbou hřiště na požadovaných pozemcích kraje a současně uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj zaváže po realizaci stavby k bezúplatnému převodu těchto pozemků do vlastnictví obce. Návrh je v souladu s příslušnými ustanoveními přijatých Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina, neboť pozemky budou využívány nekomerčně pro veřejně prospěšné účely - pro činnost sportovního hřiště.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se zamýšlenou stavbou na požadovaných pozemcích, rozhodnout zveřejnit záměr darování pozemků par. č. 79 a par. č. 2828 v k. ú. a obci Nevcehle, uzavřít smlouvu zakládající právo provést stavbu a doporučit zastupitelstvu kraje uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a obcí Nevcehle na budoucí převod uvedených pozemků do vlastnictví obce.
StanoviskaS převodem pozemků do vlastnictví obce souhlasí Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Jihlava i odvětvový odbor.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s realizací stavby sportovního hřiště na pozemcích par. č. 79 ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 56 m2 a par. č. 2828 ostatní plocha, jiná plocha o výměře 645 m2 v k. ú. a obci Nevcehle;
rozhoduje
* zveřejnit záměr darování pozemků par. č. 79 ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 56 m2 a par. č. 2828 ostatní plocha, jiná plocha o výměře 645 m2 v k. ú. a obci Nevcehle do vlastnictví obce Nevcehle na úřední desce;
* uzavřít s obcí Nevcehle smlouvu zakládající právo provést stavbu prokazující obci Nevcehli právo realizovat na pozemcích par. č. 79 a par. č. 2828 v k. ú. a obci Nevcehle stavbu sportovního hřiště;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi krajem Vysočina a obcí Nevcehle smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se kraj zaváže převést darem do vlastnictví obce Nevcehle pozemky par. č. 79 ostatní plocha, manipulační plocha o výměře 56 m2 a par. č. 2828 ostatní plocha, jiná plocha o výměře 645 m2 v k. ú. a obci Nevcehle.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 23. 3. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz