Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2010-19

RK-07-2010-19.doc  RK-07-2010-19pr1.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-07-2010-19
NázevMajetkoprávní příprava stavby výjezdového stanoviště Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina v Kamenici nad Lipou - smlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina plánuje v letošním roce zahájit stavbu výjezdového stanoviště Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina v Kamenici nad Lipou. Pro výstavbu výjezdového stanoviště byl vytipován vhodný pozemek, který je v současné době ve vlastnictví ČR s příslušností hospodařit s majetkem státu pro Ministerstvo vnitra a město Kamenice nad Lipou má rozjednán jeho převod do vlastnictví města. Následně bude pozemek bezúplatně převeden do vlastnictví kraje. Na vlastní stavbu je vydáno se souhlasem současného vlastníka stavební povolení. Je třeba ještě dořešit vodoprávní řízení týkající se přeložek vodovodu a dešťové kanalizace. Pro doložení práva k pozemku je potřebné uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene na přeložky těchto inženýrských sítí.
Návrh řešení OM navrhuje rozhodnout uzavřít s ČR - Ministerstvem vnitra smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene. Podmínky smlouvy stanovil vlastník. Je předpoklad, že po schválení převodní smlouvy na pozemek ze strany ministerstva financí z vlastnictví ČR do vlastnictví města kamenice nad Lipou nebude potřebné věcné břemeno řešit. Město Kamenice nad Lipou jako budoucí vlastník pozemku nebude požadovat žádné úhrady ze zřízení věcného břemene, popřípadě je samo finančně pokryje.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
Rozhoduje
uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene dle materiálu RK-07-2010-19 př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 3. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz