Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2010-06

RK-07-2010-06.doc  RK-07-2010-06pr1.pdf
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-07-2010-06
NázevSmlouva o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene - teplovod v k. ú. Nové Město na Moravě
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší možnost realizovat stavbu na pozemku ve vlastnictví jiného vlastníka.
Kraj Vysočina je zřizovatelem Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace. Tato příspěvková organizace realizuje dle usnesení 0160/04/2010/RK záměr rekonstrukce tepelného hospodářství nemocnice metodou EPC (Energy Performance Contracting). Nezbytnou součástí této akce je i zabezpečení vytápění souboru 7 bytových domů a 1 ubytovny, které jsou umístěny mezi ulicemi Žďárská a Purkyňova v Novém Městě na Moravě. Objekty budou napojeny samostatnou topnou větví novým rozvodem z předizolovaného potrubí s ukončením na patě objektu měřením tepla.
Dle zpracované projektové dokumentace lze předpokládat, že teplovodní potrubí bude uloženo do pozemku par. č. 2962/1 v k. ú. Nové Město na Moravě, který je ve vlastnictví České republiky a správě Pozemkového fondu České republiky. Správce pozemku s provedením trasy stavby teplovodu dle grafického znázornění dle materiálu RK-07-2010-06 př.1 souhlasí.
Uzavřením Smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene bude zajištěno právo zřídit a provozovat teplovod na pozemku par. č. 2962/1 v k. ú. Nové Město na Moravě. Věcné břemeno bude zřízeno za jednorázovou úplatu ve výši, která bude stanovena na základě znaleckého posudku po dokončení stavby teplovodu.
Stavba teplovodu je dále realizována na pozemku par. č. 2960/1 v k. ú. Nové Město na Moravě ve vlastnictví města Nové Město na Moravě. Pozemek byl do vlastnictví města převeden darovací smlouvou dle usnesení Zastupitelstva kraje Vysočina č. 0327/05/2008/ZK ze dne 16. 9. 2008. Dle uzavřené darovací smlouvy smluvní strany konstatovaly, že na převáděném pozemku par. č. 2960/1 jsou uloženy teplovodní rozvody ve vlastnictví kraje Vysočina. Město Nové Město na Moravě se mimo jiné zavázalo, že uzavře v budoucnu po rekonstrukci teplovodních rozvodů s krajem samostatnou smlouvu o bezúplatném zřízení věcného břemene pro provozování teplovodních rozvodů na pozemcích ve vlastnictví města.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje radě kraje, na základě předběžného projednání s Pozemkovým fondem ČR a jeho souhlasem se stavbou rekonstrukce topných kanálů, rozhodnout o uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene.
StanoviskaNemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, souhlasí s uzavřením smlouvy o smlouvě budoucí na zřízení věcného břemene dle materiálu RK-07-2010-06
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene mezi krajem Vysočina jako budoucím oprávněným z věcného břemene a Pozemkovým fondem České republiky jako budoucím povinným z věcného břemene na zřízení a provozování stavby teplovodu na pozemku par. č. 2962/1 v k. ú. a obci Nové Město na Moravě za jednorázovou úplatu ve výši, která bude stanovena na základě znaleckého posudku po dokončení stavby teplovodu.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 5. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz