Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2010-04

RK-07-2010-04.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-07-2010-04
NázevUzavření nájemních smluv na pozemky zahrnuté do trvalého a dočasného záboru pro stavbu II/150 Pavlíkov - Leštinka
Zpracoval V. Chmela
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření nájemních smluv na pozemky zahrnuté do trvalého a dočasného záboru pro stavbu II/150 Pavlíkov - Leštinka .
Tato stavba by měla být spolufinancována z prostředků EU v rámci ROP. Silnice II/150 je součástí páteřní silniční sítě kraje Vysočina. Stavební práce se budou týkat hlavně úpravy nevyhovujících směrových oblouků, úpravy šířkového uspořádání silnice, nového zastávkového zálivu a napojení stávajících lesních cest.
Pro vydaní stavebního povolení je nutné vyřešit majetkoprávní vztahy s vlastníky pozemků zahrnutých do obvodu trvalého a dočasného záboru předmětné stavby. Většina pozemků trvalého záboru stavby je ve vlastnictví ČR s příslušností k hospodaření pro Lesy české republiky s.p. a Pozemkový fond ČR. Tyto státní organizace s ohledem na jejich vnitřní předpisy a legislativu týkající se hospodaření se státním majetkem prodávají pozemky až po zěmně kultury a vydání územního rozhodnutí na stavbu. Proto je nutné ošetřit majetkoprávní vztahy prostřednictvím nájemních smluv. Pronajaté pozemky trvalého záboru budou zastavěny tělesem silnice II/150 a pronajaté pozemky dočasného záboru budou sloužit jako manipulační plochy, zařízení staveniště a dále jako skládka zeminy a ornice po dobu výstavby výše uvedené stavby.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít s vlastníky pozemků zahrnutých do trvalého a dočasného záboru pro stavbu II/150 Pavlíkov - Leštinka v katastrálních územích Leštinka u Světlé nad Sázavou a Vilémovice u Ledče nad Sázavou dle materiálu RK-07-2010-04, př. 1, nájemní smlouvy za cenu maximálně ve výši stanovené dle výměru Ministerstva financí ČR č. 1/2010 ze dne 8. 12. 2009, kterým se vydává seznam zboží s regulovanými cenami (tj .max. 5 Kč/m2 v k.ú. Vilémovice u Ledče nad Sázavou a max. 9 Kč/m2 v k.ú. Leštinka u Světlé nad Sázavou). Celková plocha trvalého záboru je 21 902 m2 a dočasného záboru 5 223 m2. Doba trvání nájemních smluv se bude odvíjet od přípravy a realizace stavby a vnitřních předpisů pronajímatelů.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít nájemní smlouvy na pronájem částí pozemků zahrnutých do trvalého a dočasného záboru pro stavbu II/150 Pavlíkov - Leštinka v katastrálních územích Leštinka u Světlé nad Sázavou a Vilémovice u Ledče nad Sázavou za cenu maximálně ve výši stanovené podle výměru Ministerstva financí ČR č. 1/2010 ze dne 8. 12. 2009, kterým se vydává seznam zboží s regulovanými cenami v rozsahu dle materiálu RK-07-2010-04, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz