Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2010-03

RK-07-2010-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-07-2010-03
NázevNabytí pozemků pro stavbu II/150 Pavlíkov - Leštinka
Zpracoval V. Chmela
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o nabytí pozemků do vlastnictví kraje Vysočina pro stavbu II/150 Pavlíkov - Leštinka .
Tato stavba by měla být spolufinancována z prostředků EU v rámci ROP. Silnice II/150 je součástí páteřní silniční sítě kraje Vysočina. Stavební práce se budou týkat hlavně úpravy nevyhovujících směrových oblouků, úpravy šířkového uspořádání silnice, nového zastávkového zálivu a napojení stávajících lesních cest.
V této souvislosti je nutné s vlastníky pozemků dotčených stavbou přistoupit k majetkoprávnímu vypořádání tak, aby bylo možné požádat o vydání stavebního povolení na předmětnou stavbu.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje k zajištění plynulé majetkoprávní přípravy doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout o uzavření smluovy o budoucí kupní smlouvě na části pozemků dotčených stavbou II/150 Pavlíkov - Leštinka v katastrálním území Vilémovice u Ledče nad Sázavou za ceny navržené jako ceny stanovené dohodou odpovídající cenám pro výkupy pozemků pod silnicemi za cenu stanovenou podle vyhlášky č. 460/2009 Sb., kterou se mění vyhláška č. 456/2008 Sb., o provedení některých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, po nabytí právní moci územního rozhodnutí, tj. za cenu 63 Kč/m2. Kupní cena bude v případě, že se na pozemku nacházejí stavby nebo trvalé porosty, zvýšena o cenu těchto porostů stanovenou podle uvedeného předpisu.
V případě vlastnictví pozemků obce se bude jednat o smlouvu o budoucí darovací smlouvě.
Přesná výměra nabývaných pozemků bude stanovena geometrickým plánem na základě zaměření skutečného provedení stavby.
Rozsah dotčených pozemků dle záborového elaborátu je uveden v materiálu RK-07-2010-03, př. 1.
StanoviskaOdbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí kupní smlouvě mezi krajem Vysočina jako budoucím kupujícím a vlastníkem pozemků vedeným v katastru nemovitostí v době uzavírání smlouvy jako budoucím prodávajícím a smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina jako obdarovaným a obcí Vilémovice jako dárcem na části pozemků dotčených stavbou II/150 Pavlíkov - Leštinka v rozsahu a za podmínek dle materiálu RK-07-2010-03, př. 1
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 23. 3. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz