Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2010-27

RK-06-2010-27.doc  RK-06-2010-27pr1.xls
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-06-2010-27
NázevNávrh na změnu investičního plánu Domova důchodců Humpolec, příspěvkové organizace
Zpracoval R. Sýkora
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuDomov důchodců Humpolec, příspěvková organice, má zpracován projekt na rekonstrukci ubytovny na pokoje klientů v objektu Lužická. První etapa této akce byla realizována již v roce 2008. V rámci další etapy rekonstrukce objektu vznikne další nadstandardní pokoj, vybavený bezbariérovým sociálním zařízením a kuchyňkou, který bude určen především pro manželské dvojice. K dnešnímu dni eviduje Domov důchodců Humpolec několik žadatelů - manželských dvojic. Rozšířením kapacity v objektu Lužická dojde k rozvolnění kapacity v objektu Máchova a následně uvolnění prostor pro vznik místnosti pracovní terapie pro klienty zařízení. Rozpočet na tuto další etapu rekonstrukce ubytovny je kalkulován ve výši 200 tis. Kč.
Ředitel Domova důchodců Humpolec, příspěvkové organizace, zároveň požádal o zařazení investiční akce - provedení digitalizace TV signálu v obou objektech zařízení, již v letošním kalendářním roce. V současné době již nelze na TV přijímačích v zařízení domova důchodců přijímat 2. program ČT a další programy budou v letošním roce následovat. Náklady na provedení této investiční akce jsou předběžně stanoveny ve výši 110 tis. Kč na jednu budovu.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí navrhuje, aby rada kraje schválila zařazení výše uvedených investičních akcí do čerpání investičního plánu Domova důchodců Humpolec, příspěvkové organizace, pro rok 2010 dle materiálu RK-06-2010-27, př. 1, přičemž hodnota závazného ukazatele Investiční dotace zůstává nezměněna. Plány čerpání investičního fondu budou schvalovány v březnu společně s finančními plány, ale důvodem pro dřívější schválení výše uvedených investičních akcí je postupující digitalizace TV signálu a zájem organizace využít časový prostor stavebních firem v zimním období.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
čerpání investičního plánu Domova důchodců Humpolec, příspěvkové organizace, pro rok 2010 dle materiálu RK-06-2010-27, př. 1, přičemž objem závazného ukazatele dotace na investice zůstává nezměněn.
Odpovědnost odbor sociálních věcí, ředitel Domova důchodců Humpolec, příspěvková organizace
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz