Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2010-03

RK-06-2010-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-06-2010-03
NázevDarování pozemků v k. ú. Sviny u Křižanova a obci Sviny
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší převod pozemku par. č. 761/4 v k. ú. Sviny u Křižanova do vlastnictví obce.
Na odbor majetkový se obrátila obec Sviny a požádala o převod pozemku par. č. 761/4 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 37 m2 v k.ú. Sviny u Křižanova a obci Sviny do vlastnictví. Jedná se o pozemek, který vznikl při obnově katastrálního operátu. Není silničním pozemkem, pro činnost majetkového správce KSÚS Vysočiny je nepotřebný, nevyužitelný a tím i majetkem zbytným. Obec jej naopak využívá k přístupu k požární nádrži a jako místní komunikaci pro pěší. Pozemek je obcí využíván a obec jej celoročně udržuje.
Pozemek par. č. 761/4 v k.ú. Sviny u Křižanova a obci Sviny je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ze dne 10. září 2001 čj. 3796/01-9-KM. Zřizovací listinou byl převeden k hospodaření PO kraje Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Třebíč je pozemek zapsán v katastru nemovitostí pro shora uvedené k. ú. a obec na listu vlastnictví 79.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje žádosti obce vyhovět a pozemek jí bezúplatně převést do vlastnictví. Návrh je v souladu s příslušnými ustanoveními Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina, neboť se jedná o majetek, který bude využit nekomerčně pro veřejně prospěšné účely - k zajištění přístupu k požární nádrži + komunikace pro pěší.
V souladu se zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích, platném znění, § 18 odst. 1) je třeba záměr darovat uvedený pozemek zveřejnit po dobu nejméně 30 dnů na úřední desce krajského úřadu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí zveřejnit záměr darovat pozemek par. č. 761/4 v k. ú. Sviny u Křižanova a obci Sviny obci a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout jej darovat do majetku obce.
StanoviskaS převodem nově oddělených pozemků souhlasí KSÚS Vysočiny i odvětvový odbor.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr kraje darovat obci Sviny pozemek par. č. 761/4 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 37 m2 v k.ú. Sviny u Křižanova a obci Sviny na úřední desce krajského úřadu;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek par. č. 761/4 ostatní plocha,ostatní komunikace o výměře 37 m2 v k.ú. Sviny u Křižanova a obci Sviny z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Sviny.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín březen 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz