Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2010-13

RK-05-2010-13.doc
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-05-2010-13
NázevDomov pro seniory Velké Meziříčí - novostavba - prohlášení investora o úhradě zvýšených nákladů stavby v souvislosti se změnou sazby DPH
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuV rozpočtu kraje Vysočina je zahrnuta akce Domov pro seniory Velké Meziříčí - novostavba s realizací v letech 2009 a 2010. Akce byla v roce 2009 rozestavěna a v letošním roce bude dle uzavřené smlouvy o dílo dokončena.
Dne 4. 11. 2009 bylo Ministerstvem práce a sociálních věcí vydáno Rozhodnutí o poskytnutí dotace pod evid. č. 113 314 6601 na akci Domov pro seniory Velké Meziříčí - novostavba. Dotace ze státního rozpočtu byla na celé dílo schválena ve výši 81 639 tis. Kč.
Akce je financována částečně ze státního rozpočtu a částečně z rozpočtu kraje Vysočina.
Vzhledem ke změně sazby DPH v roce 2010 dojde k nárůstu investičních výdajů na realizaci této akce.
Návrh řešení Ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí a zhotovitelem bude proveden přepočet položek rozpočtu akce, které nebyly realizovány v roce 2009 na aktuální sazbu DPH. Tím dojde ke zvýšení celkové ceny díla, které bude následně vyčísleno v dodatku ke smlouvě o dílo. Ministerstvo práce a sociálních věcí požaduje prohlášení investora, že tuto změnu ve výši ceny díla akceptuje a ze svých zdrojů uhradí. Dosud nerealizovaná část stavby je v objemu cca 101 mil. Kč, z toho vyplývají zvýšené náklady v důsledku zvýšení sazeb DPH ve výši cca 1 mil. Kč.
Odbor majetkový navrhuje radě kraje vydat příslušné prohlášení.
StanoviskaEkonomický odbor: Ve schváleném rozpočtu na rok 2010 na kapitole Nemovitý majetek, je v příloze M8 - Investice v sociálních věcech je zahrnuta výše uvedená akce. Rozpočet je dostačující pro pokrytí zvýšených výdajů z důvodu zvýšení sazby DPH.
Návrh usneseníRada kraje
prohlašuje,
že akceptuje navýšení ceny investiční akce Domov pro seniory Velké Meziříčí - novostavba z důvodů změny sazeb DPH a že toto navýšení bude uhrazeno z finančních prostředků investora - kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 9. 2. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz