Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2010-62

RK-04-2010-62.doc
Číslo materiálu62
Číslo jednacíRK-04-2010-62
NázevUzavření budoucích smluv o zřízení věcného břemene pro stavbu II/360 Oslavice - Oslavička
Zpracoval H. Zimolová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je investorem stavby II/360 Oslavice - Oslavička . Projekt uvedené stavby řeší i vybudování odvodnění komunikace s vyústěním propustků.
S ohledem na výše uvedené je nutné uzavřít s vlastníky pozemků, na které vyúsťují propustky, smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene. Dohoda o rozsahu a podmínkách zřízení věcných břemen se podařila na jednání s vlastníky dotčených pozemků až po jednání na místě a úpravě projektového řešení stavby. Přehled dotčených vlastníků a pozemků je uveden v materiálu RK-04-2010-62, př.1. Věcné břemeno bude spočívat v užívání částí pozemků za účelem zřízení (uložení), údržby a oprav vyústění odvodnění komunikace - propustků, jehož přesný rozsah bude po dokončení stavby vymezen geometrickým plánem.
Pokud kraj Vysočina, jako budoucí oprávněný nezíská k pozemkům právo zřídit příslušnou stavbu vyústění propustků, nemohou být vydána potřebná rozhodnutí dle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvy o smlouvách budoucích o zřízení věcného břemene v rozsahu dle materiálu RK-04-2010-62, př.1 s vlastníky pozemků, které budou dotčeny vyústěním propustků, jako budoucími povinnými, a krajem Vysočina, jako budoucím oprávněným.
V předkládaných případech se jedná o věcné břemeno spočívající ve zřízení, údržbě a opravách vyústění propustků.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvy o smlouvách budoucích o zřízení věcného břemene v rozsahu a za cenu dle materiálu RK-04-2010-62, př. 1, mezi vlastníky pozemků dotčených stavbou vyústění propustků jako budoucími povinnými a krajem Vysočina jako budoucím oprávněným.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín únor 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz