Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2010-46

RK-04-2010-46.doc
Číslo materiálu46
Číslo jednacíRK-04-2010-46
NázevŽádost Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace o souhlas se zahájením investičních akcí
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá L. Kettner
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Třebíč, příspěvková organizace, požádala ještě před schválením finančních plánů na rok 2010 o zařazení následujících akcí do investičního plánu:
- Záložní zdroj - UPS na dětské oddělení JIP v budově UNP v hodnotě 127 502, 40 Kč. Na základě provedené profylaxe na UPS PROFILE 10 kVA v.č. 1009282 instalované na dětském oddělení JIP byla zjištěna závada na záložním zdroji. UPS je nyní nefunkční. V současné době hrozí, že při výpadku elektřiny může dojít ke znehodnocení citlivých lékařských přístrojů, protože stávající UPS je zapojena v režimu bypass. Jediným řešením je instalace nové UPS ekvivalentních parametrů. Vzhledem k tomu, že se jedná o elektrickou instalaci související s provozem JIP, je toto třeba řešit bezodkladně.
- Defibrilátor (3 ks) - v hodnotě cca 800 000,- Kč
V poslední době docházelo k častým opakovaným poruchám tří defibrilátorů na operačních sálech a gynekologii (rok výroby 1985, 1985, 1989). Defibrilátory využívá oddělení ARO na resuscitaci při operacích. Bohužel ani jeden z těchto morálně i technicky zastaralých přístrojů nedokázal odborný servis opravit. Tuto situaci nemocnice přechodně vyřešila zápůjčkou 2 ks defibrilátorů. Je to o to závažnější stav, že defibrilátor z porodního operačního sálu slouží pro celou budovu gynekologicko-porodnického oddělení.
V případě komorové fibrilace je výboj defibrilátorem život zachraňující výkon. Při operačních výkonech v celkové anestezii může komorová fibrilace nastat zcela neočekávaně a vyžaduje neodkladné řešení. Dle akreditačních standardů a požadavků pojišťovny je vybavení operačních sálů defibrilátory nezbytné.
- Elektroléčebný přístroj na oddělení RHB v hodnotě cca 120 000,- Kč
Na oddělení RHB došlo k výpadku dvou elektroléčebných přístrojů, které byly pořízeny v roce 1978 a 1998. Vzhledem k tomu, že se jedná o stěžejní elektroléčebné přístroje pro aplikaci elektroléčby s možností analgesie, elektrostimulace při parézách, ovlivňování trofiky a svalového tonu, musí nemocnice tuto situaci řešit zakoupením alespoň jednoho elektroléčebného přístroje včetně příslušenství. Jde o přechodné řešení, které postačí po dobu nezbytně nutnou, než bude oddělení rehabilitace dovybaveno v rámci výstavby Pavilonu pro matku a dítě. V současné době vyřešila nemocnice tuto situaci vyřešili zápůjčkou.
Návrh řešení Dle čl. 5 odst. 2 Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 22. 9. 2009 č. 08/09 může příspěvková organizace zadat veřejnou zakázku v případě, že je finančně kryta (investiční dotace zřizovatele, odsouhlasené použití investičního fondu, neinvestiční provozní prostředky, závazné rozhodnutí o přidělení dotace ze státního rozpočtu nebo fondu, popř. jiný vnější zdroj financování).
Nemocnici byly v roce 2008 převedeny nevyčerpané prostředky z investiční dotace ve výši 1 192 776,40 Kč, které měly být určeny na dofinancování ekonomického informačního systému. Vzhledem k tomu, že ekonomický SW bude nutné pořídit i v ostatních nemocnicích nejlépe společným zadávacím řízením, nemocnice dosud zakázku nezadala a proto by nyní nemocnice tyto nevyčerpané finanční prostředky použila na vyřešení havarijní situace.
K dispozici je i 31 tis. Kč z nevyčerpaných prostředků z nákupu gastroskopu (rozdíl mezi převedenými finančními prostředky z rozpočtu zřizovatele a vysoutěženou cenou), které budou použity přednostně.
Radě kraje se navrhuje schválit zařazení uvedených akcí do investičního plánu na rok 2010 s tím, že akce budou financovány z dotace, která byla v minulých letech převedena do investičního fondu nemocnice na nákup ekonomického informačního systému a gastroskopu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se zařazením investičních akcí Elektroléčebný přístroj na oddělení RHB , Defibrilátor (3 ks) a Záložní zdroj - UPS na dětské oddělení JIP do investičního plánu Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace pro rok 2010.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, majetkový odbor
Termín 31. 12. 2010
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz